1. Verhalenpodium Waar gebeurd met thema ‘Een nieuw begin’

Op zondag 28 mei organiseert Vertellen in Amersfoort weer een nieuwe editie van Waar gebeurd in het KAdECafé. Van 17.00 – 18.30 uur vertellen zes deelnemers bijzondere en waargebeurde verhalen over het thema: Een nieuw begin. De entree bedraagt €5,-. Aanmelden is niet verplicht. Vrije inloop is mogelijk voor zover er plaats is.

Van 17:00 tot 18:30

KAdECafé

zo 28 mei

2. Digitaal Hulpplein in Leusden

Iedere maandagmorgen van 10.00 tot 12.00 uur organiseren wij samen met Gilde Leusden een Digitaal Hulpplein in de Bibliotheek Leusden. U bent van harte welkom met al uw vragen op digitaal gebied!

De Bibliotheek Leusden

ma 29 mei

3. Leer werken met de e-overheid bij de cursus Digisterker

Bijna alle overheidszaken worden tegenwoordig digitaal geregeld. Het aanvragen van huurtoeslag, het doorgeven van een verhuizing, informatie aanvragen over de opbouw van AOW, het aanvragen van kinderbijslag: voor alles heeft u wel een computer nodig. Veel mensen hebben hier echter moeite mee. Daarom start er woensdag 31 mei weer een nieuwe cursus Digisterker in de Bibliotheek het Eemhuis. Tijdens de cursus leert u onder andere hoe u een DigiD kunt aanvragen en hoe u deze kunt gebruiken.

Het Eemhuis

wo 31 mei

4. Boek van de maand-gesprek "Baarn Leest"

Iedere laatste woensdag van de maand is er een Boek van de maand-gesprek met schrijvers en lezers in de Bibliotheek Baarn. Het gesprek vindt plaats van 12.30 tot 13.15 uur.

Van 12:30 tot 13:15

de Bibliotheek Baarn

wo 31 mei

5. Jip en Janneke-voorleesfeestje in Rustenburg (Kinderhof)

Van woensdag 17 mei tot en met woensdag 31 mei viert de Bibliotheek Eemland de Annie M.G. Schmidt-week! Daarom vindt er in Rustenburg (de Kinderhof) een voorleesfeestje plaats op woensdag 31 mei over de avonturen van Jip en Janneke. Kinderen van ongeveer drie tot en met acht jaar zijn van harte welkom om 14.15 uur. De toegang is gratis!

Van 14:15 tot 15:15

Rustenburg (de Kinderhof)

6. Jip en Janneke-voorleesfeestje in Leusden

Van woensdag 17 mei tot en met woensdag 31 mei viert de Bibliotheek Eemland de Annie M.G. Schmidt-week! Daarom vindt er in de Bibliotheek Leusden een voorleesfeestje plaats op woensdag 31 mei over de avonturen van Jip en Janneke. Kinderen van ongeveer drie tot en met acht jaar zijn van harte welkom om 15.00 uur. De toegang is gratis!

Van 15:00 tot 16:00

de Bibliotheek Leusden

7. Jip en Janneke-voorleesfeestje in Bunschoten

Van woensdag 17 mei tot en met woensdag 31 mei viert de Bibliotheek Eemland de Annie M.G. Schmidt-week! Daarom vindt er in de Bibliotheek Bunschoten een voorleesfeestje plaats op woensdag 31 mei over de avonturen van Jip en Janneke. Kinderen van ongeveer drie tot en met acht jaar zijn van harte welkom om 15.00 uur. De toegang is gratis!

Van 15:00 tot 16:00

de Bibliotheek Bunschoten

8. Het Kinderjury-schrijfcafé in de Bibliotheek Woudenberg

Ben jij tussen de 6 en de 12 jaar oud? Dan kun je van 8 maart tot en met 31 mei meedoen aan de Kinderjury. Samen met andere kinderen bepaal jij welk boek uit 2016 de prijs van de Nederlandse Kinderjury moet krijgen. Maar je kunt ook zelf gaan schrijven in het Kinderjury-schrijfcafé!

Van 15:00 tot 16:30

de Bibliotheek Woudenberg

9. Digitaal Hulpplein in het Eemhuis

In samenwerking met KBO en Seniorweb organiseren wij maandelijks een Digitaal Hulpplein van 10.00 - 12.00 uur op elke eerste donderdagmorgen van de maand. U bent van harte welkom met vragen op digitaal gebied!

Het Eemhuis

do 01 jun

Ben jij tussen de 6 en de 8 jaar oud? Doe dan mee aan de Kinderjury!

Tijdens de Kinderjuryperiode vinden er extra activiteiten plaats, zoals boekenclubs en schrijfcafés.

Deelname is gratis, je hoeft je enkel aan te melden.