1. Boek van de maand-gesprek "Baarn Leest"

Iedere laatste woensdag van de maand is er een Boek van de maand-gesprek met schrijvers en lezers in de Bibliotheek Baarn. Het gesprek vindt plaats van 12.30 tot 13.15 uur.

Van 12:30 tot 13:15

de Bibliotheek Baarn

2. Voorleesfeestje Kikker

Woensdagmiddag 29 maart organiseren we in de Bibliotheek Leusden van 15.00 - 16.00 uur een voorleesfeestje over Kikker van Max Velthuijs.

de Bibliotheek Leusden

3. De Kinderjury-boekenclub in het Eemhuis

Ben jij tussen de 6 en de 12 jaar oud? Dan kun je van 8 maart tot en met 31 mei meedoen aan de Kinderjury. Samen met andere kinderen bepaal jij welke boeken in de regio Eemland het meest populair zijn door cijfers te geven aan boeken die in 2016 zijn verschenen. Wil je graag weten wat leuke boeken zijn om te lezen? Kom dan naar de Kinderjury-boekenclub!

Het Eemhuis

4. Lezing over Annie M.G. Schmidt

In het kader van de Boekenweek verzorgt Jennifer Luitsz op 29 maart een lezing over Annie M.G. Schmidt in Huiskamerbibliotheek de Liendert.

Huiskamerbibliotheek De Liendert

5. De Kinderjury-boekenclub in de Bibliotheek Leusden

de Bibliotheek Leusden

6. Voorleesfeestje Kikker

Woensdagmiddag 29 maart organiseren we in de Bibliotheek Bunschoten van 15.00 - 16.00 uur een voorleesfeestje over Kikker van Max Velthuijs.

de Bibliotheek Bunschoten

wo 29 mrt

7. Lezing Bert Wagendorp over "Masser Brock"

Donderdag 30 maart organiseert de Algemene Boekhandel in samenwerking met de Bibliotheek Eemland een lezing met schrijver, essayist en columnist Bert Wagendorp. Hij vertelt over zijn nieuwe roman Masser Brock. Tussendoor zal Vera van Brakel het gesprek met Bert aangaan in de vorm van een interview.

Het Eemhuis: KAdEcafé

do 30 mrt

8. Lezing over Annie M.G. Schmidt

In het kader van de Boekenweek verzorgt Jennifer Luitsz op 31 maart een lezing over Annie M.G. Schmidt in Huiskamerbibliotheek de Koperhorst.

Van 10:00 tot 11:00

Huiskamerbibliotheek De Koperhorst

vr 31 mrt

9. Filmvertoning "84 Charing Cross Road"

Als afsluiting van de Boekenweek vertoont de Bibliotheek Hoogland in samenwerking met Dorpshuis de Neng op zondag 2 april om 14.30 uur de boekverfilming 84 Charing Cross Road. De Bibliotheek Hoogland is deze zondag als extra service geopend voor bezoekers van 14.00 – 16.30 uur.

Van 14:30 tot 16:15

De Bibliotheek Hoogland

zo 02 apr

Ben jij tussen de 6 en de 8 jaar oud? Doe dan mee aan de Kinderjury!

Tijdens de Kinderjuryperiode vinden er extra activiteiten plaats, zoals boekenclubs en schrijfcafés.

Deelname is gratis, je hoeft je enkel aan te melden.

Dit jaar vindt de Boekenweek plaats van zaterdag 25 maart tot en met zondag 2 april. Rond het thema "Verboden vruchten" organiseert de Bibliotheek Eemland verschillende activiteiten met onder andere bekende schrijvers.