EVA journaal over opening Taalhuis 19 nov. 2015

De Bibliotheek : een leven lang leren, een leven lang lezen

Een leven lang leren in de Bibliotheek. In één minuut nemen wij u mee naar de Bibliotheek als plek van lezen en leren - voor alle leeftijden van 0–101 jaar. (opgenomen in Het Eemhuis!)

10 video's van Eemlandse schrijvers

De Bibliotheek Eemland en de Clipjesfabriek presenteren de serie Verhalen van de Stad; Eemlandse schrijvers en hun verhaal. Tien schrijvers lezen voor uit eigen werk op een favoriete plek in Amersfoort. Onder hen Ilja Gort, Guido de Wijs, Govert Schilling en stadsdichter Nynke Geertsema.

De Nationale Voorleesdagen 2015 in de Bibliotheek

Recordpoging Boekendomino

Recordpoging Boekendomino (19 juni 2014)

Het Eemhuis in Amersfoort werd op 12 juni 2014 officieel geopend. Daarna volgde een feestweek, waarvan de spectaculaire recordpoging boekendomino de apotheose was.

Interview RTV Baarn met directeur Erno de Groot

De Bibliotheek het Eemhuis

Introductiefilmpje over de Bibliotheek het Eemhuis, de hoofdvestiging van de Bibliotheek Eemland in Amersfoort. (Gemaakt door Jeroen Jazet).

Boek-van-de-maand-gesprekken

Kent u onze Boek-van-deMaand-gesprekken?

In Het Eemhuis elke 2e woensdag van de maand tussen 12:30 en 13:15 uur bij de espressobar.

En in de Bibliotheek Baarn elke laatste woensdag van de maand van 12.30 - 13:15 uur

Week van de Alfabetisering in de Bibliotheek het Eemhuis

In het kader van de Week van de Alfabetisering vond 9 september 2014 in de Bibliotheek het Eemhuis een feestelijke afsluiting plaats van de gedichtenwedstrijd voor mensen die moeite hebben met de Nederlandse taal.

Meer op ons YouTube kanaal!

Wilt u meer video's zien? Kijk in ons YouTube kanaal! U kunt u er ook op abonneren, dan mist u nooit meer een video van ons!

De Rotunda

De Rotunda: wat kun je er mee?

In Servicepunt Zielhorst en de Schoolbibliotheek+ Kruiskamp vindt u een Rotunda. Dit is een digitale etalage in de vorm van een groot aanraakscherm.