• Met Esther van Doorne

  Op maandag 6 maart vindt voorafgaand aan de Boekenweek het eerste Literair Diner plaats. De Amersfoortse Esther van Doorne is schrijfster en communicatiedeskundige van beroep en vertelt deze avond over haar boek "De Krokettenfabriek". Het driegangenmenu wordt met liefde gemaakt door medewerkers van het KAdECafé.

  Voor slechts €29,50 bent u erbij!

 • Praat mee op 1 maart

  Na de discussie "Nieuw in de straat" en "Investeert Amersfoort voldoende in sport?" wordt er weer een nieuwe discussie georganiseerd met de vraag: Hoe gaat Amersfoort om met probleemjongeren? Deze discussie wordt georganiseerd in samenwerking met De Stad Amersfoort en RTV Utrecht. Toegang is gratis!

 • Welke partij krijgt uw stem?

  Twijfelt u nog over welke partij woensdag 15 maart uw stem krijgt? Kom dan maandag 13 maart langs in het Eemhuis. Tussen 9.00 en 17.00 uur kunt u gratis binnenlopen om diverse stemwijzers in te vullen, boeken te bekijken, de partijprogramma's in te zien en andere bezoekers te ontmoeten die ook twijfelen.

Kom naar het voorlezen!

Speciaal voor peuters en kleuters wordt er voorgelezen in de volgende bibliotheekvestigingen en scholen van Amersfoort:

De toegang is gratis!

Nieuws

 1. Regionale finale Nationale Voorleeswedstrijd in Theater de Lieve Vrouw

  Dinsdag 7 maart vindt van 15.45 – 17.30 uur in Theater de Lieve Vrouw de regionale finale plaats van de Nationale Voorleeswedstrijd. In totaal hebben tien leerlingen uit de groepen 7 en 8 van basisscholen...

  27 februari 2017

  Bekijk details van Regionale finale Nationale Voorleeswedstrijd in Theater de Lieve Vrouw

 2. Specialist Laaggeletterdheid Sita Goedendorp verkozen tot Taalheld 2016

  Wat zijn we trots op onze collega en specialist Laaggeletterdheid Sita Goedendorp. Gisteren ontving zij uit handen van H.K.H. Prinses Laurentien der Nederlanden de prijs Taalheld 2016 in de categorie Bruggenbouwer!

  27 januari 2017

  Bekijk details van Specialist Laaggeletterdheid Sita Goedendorp verkozen tot Taalheld 2016

 3. Wellantcollege opent 'de Bibliotheek op School'

  Dinsdag 10 januari is op het Wellantcollege in de wijk Vathorst de Bibliotheek op School geopend. Onder de naam 4YOU! kunnen de leerlingen van de groene praktijkschool nu aantrekkelijke boeken vinden om...

  12 januari 2017

  Bekijk details van Wellantcollege opent 'de Bibliotheek op School'

 4. De meerwaarde van een Huiskamerbibliotheek

  Ongeveer vier jaar geleden maakte de Bibliobus van de Bibliotheek Eemland plaats voor vier Huiskamerbibliotheken in verschillende woonzorgcentra binnen de gemeente Amersfoort. Deze Huiskamerbibliotheken...

  30 november 2016

  Bekijk details van De meerwaarde van een Huiskamerbibliotheek

 5. Medewerkers uit het onderwijs nemen deel aan eerste Media Doe-dag

  Afgelopen vrijdag 18 november vond de eerste Media Doe-dag voor medewerkers uit het onderwijs plaats in Het Eemhuis, waarbij verschillende mediatools onder de aandacht werden gebracht. Deze dag werd georganiseerd...

  21 november 2016

  Bekijk details van Medewerkers uit het onderwijs nemen deel aan eerste Media Doe-dag

 6. Conferentie de Bibliotheek op school groot succes

  Woensdag 16 november jongstleden organiseerde de Bibliotheek Eemland een conferentie voor de Bibliotheek op school met de naam Expertreis Leesbevordering. Wethouders en beleidsadviseurs van verschillende...

  17 november 2016

  Bekijk details van Conferentie de Bibliotheek op school groot succes

 7. Video: RTL Woontips op bezoek bij de Bibliotheek Eemland

  Liselotte de Groot (presentatrice van RTL Woontips) kwam langs bij de Bibliotheek Eemland om te ontdekken wat de Bibliotheek nog meer doet naast het uitlenen van boeken.

  15 november 2016

  Bekijk details van Video: RTL Woontips op bezoek bij de Bibliotheek Eemland

 8. Gratis online cursussen voor leden van de Bibliotheek

  Als lid van de Bibliotheek kunt u vanaf vandaag een jaar lang gratis twee online cursussen volgen. Om een nieuwe hobby te ontdekken of een vreemde taal te leren. Om wegwijs te worden in een computerprogramma...

  14 november 2016

  Bekijk details van Gratis online cursussen voor leden van de Bibliotheek

 9. Amersfoort zoekt nieuwe stadsdichter

  Amersfoort zoekt een nieuwe stadsdichter en roept mogelijke kandidaten op om mee te doen aan de stadsdichterverkiezing. Op donderdag 26 januari 2017 (de Nationale Gedichtendag) kiezen jury en publiek tijdens...

  7 november 2016

  Bekijk details van Amersfoort zoekt nieuwe stadsdichter

Meer

Culinaire Etalage

Wij hebben een grote culinaire collectie. Het is de historische bibliotheek van het voormalige Culinair Museum Amersfoort. Deze is ondergebracht in een Digitale Etalage.

Wat zijn de huiskamerbibliotheken?

De Rotunda

De Rotunda: wat kun je er mee?

In Servicepunt Zielhorst en de Schoolbibliotheek+ Kruiskamp vindt u een Rotunda. Dit is een digitale etalage in de vorm van een groot aanraakscherm.

Activiteiten in de Bibliotheek

De agenda toont alle activiteiten. Klik bovenaan op 'Alles' en kies uw vestiging om alleen de activiteiten in uw Bibliotheek te zien.

Let op: activiteiten zoeken werkt alleen binnen het activiteitenoverzicht zelf, niet in het zoekveld bovenaan de pagina.

Getipt door ons

 • Bekijk details van Grensland; een geschiedenis van Oekraïne

 • Gelukszoekers

  Ilja Leonard Pfeijffer

  Summary: Over vluchtelingen, migranten, angst en hoop De massale immigratie naar Europa valt volgens Ilja Leonard Pfeijffer niet te stoppen. 'En wat onvermijdelijk is, kun je maar het beste zo goed mogelijk...

  Gedrukt boek

  Bekijk details van Gelukszoekers

 • De condor en de kolibrie; oorlog en vrede in 2015

  Mark Heirman

  Onderzoek naar het huidige oorlogsgeweld in de wereld door bijvoorbeeld nationalistische en fundamentalistische krachten en de weerstand daartegen door de Europese cultuur en democratische instellingen.

  Gedrukt boek

  Bekijk details van De condor en de kolibrie; oorlog en vrede in 2015

 • Ander licht; roman

  Rosita Steenbeek

  In het 17e eeuwse Amersfoort wordt een meisje uit een schildersfamilie verliefd op een leerling van haar vader. Hij vertrekt echter naar Rome waar hij zich aansluit bij een groep Nederlands-Vlaamse schilders;...

  Gedrukt boek

  Bekijk details van Ander licht; roman

 • Thuis bij Zandbergen; 140 jaar jeugdzorg; 1874-2014

  Maurice van Lieshout

  Geschiedenis van de Vereniging Maatschappij Zandbergen te Amersfoort

  Gedrukt boek

  Bekijk details van Thuis bij Zandbergen; 140 jaar jeugdzorg; 1874-2014

Weblinks over Amersfoort

Aanbevolen websites over Amersfoort. Deze websites zijn gratis in de de bibliotheek te raadplegen op onze publiekspc's. U hoeft hiervoor niet lid te zijn van de bibliotheek!

Onze centrale vestiging: Het Eemhuis

Hebt u onze centrale vestiging al eens bezocht? Het Eemhuis, een nieuw uniek gebouw aan het Eemplein waar kunst, educatie en cultuur samenkomen!

Inloggen (om te verlengen etc.)

Verleng uw geleende materialen en/of beheer uw persoonlijke gegevens.

Laat uw stem horen!

De mening van klanten is voor ons van groot belang. Daardoor kunnen wij onze dienstverlening waar nodig aanpassen en verbeteren.

Hebt u een vraag over Eemland?

Hebt u een vraag over de geschiedenis van Eemland? Dan kunt u die nu via onze site rechtstreeks stellen aan een medewerker van het Archief. U krijgt binnen 3 werkdagen antwoord!