Nieuws Amersfoort

 • De winnaars van de Kinderjuryloterij zijn bekend (week 14 en 15) Bekijk details

  21 april 2017

  Heb je Kinderjuryboeken gelezen? En je stembriefje ingevuld en ingeleverd bij de Bibliotheek? Dan doe je automatisch mee met de Kinderjuryloterij en maak je elke week kans op een prijsje. De winnaars van afgelopen week zijn bekend.

  Bekijk details van De winnaars van de Kinderjuryloterij zijn bekend (week 14 en 15)

 • De Kinderjury is begonnen! Bekijk details

  9 maart 2017

  Van 8 maart tot en met 31 mei kunnen kinderen van 6 tot en met 12 jaar meedoen aan de Kinderjury! Tijdens deze periode bepalen de kinderen welke boeken (in de regio Eemland) het meest populair zijn door cijfers te geven aan boeken die in 2016 zijn verschenen.

  Bekijk details van De Kinderjury is begonnen!

 • Specialist Laaggeletterdheid Sita Goedendorp verkozen tot Taalheld 2016 Bekijk details

  27 januari 2017

  Wat zijn we trots op onze collega en specialist Laaggeletterdheid Sita Goedendorp. Gisteren ontving zij uit handen van H.K.H. Prinses Laurentien der Nederlanden de prijs Taalheld 2016 in de categorie Bruggenbouwer!

  Bekijk details van Specialist Laaggeletterdheid Sita Goedendorp verkozen tot Taalheld 2016

 • De meerwaarde van een Huiskamerbibliotheek Bekijk details

  30 november 2016

  Ongeveer vier jaar geleden maakte de Bibliobus van de Bibliotheek Eemland plaats voor vier Huiskamerbibliotheken in verschillende woonzorgcentra binnen de gemeente Amersfoort. Deze Huiskamerbibliotheken bevatten een mooie collectie grootletterboeken, luisterboeken, tijdschriften en familie- en streekromans voor de bewoners van de zorginstelling. Maar ook wijkbewoners zijn van harte welkom om materialen te lenen of in te leveren. Ook reserveringen kunnen opgehaald worden in de Huiskamerbibliotheken.

  Bekijk details van De meerwaarde van een Huiskamerbibliotheek

 • Video: RTL Woontips op bezoek bij de Bibliotheek Eemland Bekijk details

  15 november 2016

  Liselotte de Groot (presentatrice van RTL Woontips) kwam langs bij de Bibliotheek Eemland om te ontdekken wat de Bibliotheek nog meer doet naast het uitlenen van boeken.

  Bekijk details van Video: RTL Woontips op bezoek bij de Bibliotheek Eemland

 • Gratis online cursussen voor leden van de Bibliotheek Bekijk details

  14 november 2016

  Als lid van de Bibliotheek kunt u vanaf vandaag een jaar lang gratis twee online cursussen volgen. Om een nieuwe hobby te ontdekken of een vreemde taal te leren. Om wegwijs te worden in een computerprogramma of meer te weten over gezondheid en opvoeding. Als bonus krijgt u elke maand een korte cursus cadeau.

  Bekijk details van Gratis online cursussen voor leden van de Bibliotheek

 • Gratis digitale prentenboeken van Bereslim Bekijk details

  29 mei 2016

  Bereslimme Boeken zijn prentenboeken via Internet voor kinderen van 3 t/m 6 jaar. Onder meer Dikkie Dik boeken, boeken van Max Velthuis, en Kleine Muis. U kunt met een code van de bieb 3 weken gratis Bereslimme Boeken ook THUIS afspelen op uw PC of laptop! U hoeft niet eens lid te zijn! Haal gauw de code op en en verras uw kind met een mooi prentenboek!

  Bekijk details van Gratis digitale prentenboeken van Bereslim

 • Problemen met de android versie van de Wise app opgelost! Bekijk details

  24 mei 2016

  Maakt u gebruik van de Bibliotheek Wise app op een Android toestel? Dan heeft u waarschijnlijk problemen gehad bij het reserveren en verlengen omdat het aanraken van het scherm geen andere pagina opende. De oorzaak was een update van de app Android System WebView van Google waarvan een onderdeel in de Bibliotheek Wise app wordt gebruikt. Inmiddels is het probleem verholpen.

  Bekijk details van Problemen met de android versie van de Wise app opgelost!

 • Gratis toegang tot ruim 3500 kranten en tijdschriften in 60 talen! Bekijk details

  9 juni 2015

  Sinds kort bieden wij in al het merendeel van onze vestigingen PressReader aan, met meer dan 3500 kranten en tijdschriften in zo'n 60 talen. Fulltext, actueel en met een archief tot 90 dagen! U kunt deze op onze publiekspc's raadplegen, maar... u kunt ook de mobiele app installeren op uw smartphone of tablet, kranten en tijdschriften downloaden en later thuis of onderweg lezen!

  Bekijk details van Gratis toegang tot ruim 3500 kranten en tijdschriften in 60 talen!