Nieuws Amersfoort

Resultaat 1 - 10 (van 17)

 • Specialist Laaggeletterdheid Sita Goedendorp verkozen tot Taalheld 2016 Bekijk details

  27 januari 2017

  Wat zijn we trots op onze collega en specialist Laaggeletterdheid Sita Goedendorp. Gisteren ontving zij uit handen van H.K.H. Prinses Laurentien der Nederlanden de prijs Taalheld 2016 in de categorie Bruggenbouwer!

  Bekijk details van Specialist Laaggeletterdheid Sita Goedendorp verkozen tot Taalheld 2016

 • Wellantcollege opent 'de Bibliotheek op School' Bekijk details

  12 januari 2017

  Dinsdag 10 januari is op het Wellantcollege in de wijk Vathorst de Bibliotheek op School geopend. Onder de naam 4YOU! kunnen de leerlingen van de groene praktijkschool nu aantrekkelijke boeken vinden om te lenen en te lezen. Deze Bibliotheek op School is dankzij een subsidie van de Stichting Lezen tot stand gekomen.

  Bekijk details van Wellantcollege opent 'de Bibliotheek op School'

 • De meerwaarde van een Huiskamerbibliotheek Bekijk details

  30 november 2016

  Ongeveer vier jaar geleden maakte de Bibliobus van de Bibliotheek Eemland plaats voor vier Huiskamerbibliotheken in verschillende woonzorgcentra binnen de gemeente Amersfoort. Deze Huiskamerbibliotheken bevatten een mooie collectie grootletterboeken, luisterboeken, tijdschriften en familie- en streekromans voor de bewoners van de zorginstelling. Maar ook wijkbewoners zijn van harte welkom om materialen te lenen of in te leveren. Ook reserveringen kunnen opgehaald worden in de Huiskamerbibliotheken.

  Bekijk details van De meerwaarde van een Huiskamerbibliotheek

 • Medewerkers uit het onderwijs nemen deel aan eerste Media Doe-dag Bekijk details

  21 november 2016

  Afgelopen vrijdag 18 november vond de eerste Media Doe-dag voor medewerkers uit het onderwijs plaats in Het Eemhuis, waarbij verschillende mediatools onder de aandacht werden gebracht. Deze dag werd georganiseerd door de Bibliotheek Eemland en ontdekmedia.nl.

  Bekijk details van Medewerkers uit het onderwijs nemen deel aan eerste Media Doe-dag

 • Conferentie de Bibliotheek op school groot succes Bekijk details

  17 november 2016

  Woensdag 16 november jongstleden organiseerde de Bibliotheek Eemland een conferentie voor de Bibliotheek op school met de naam Expertreis Leesbevordering. Wethouders en beleidsadviseurs van verschillende gemeenten uit de regio Eemland maakten een reis met een oude Amerikaanse schoolbus langs een aantal vestigingen van de Bibliotheek op school. Onderweg kwamen leesconsulenten en jeugdspecialisten van de Bibliotheek Eemland aan het woord. Het doel van deze middag was de meerwaarde te laten zien van...

  Bekijk details van Conferentie de Bibliotheek op school groot succes

 • Video: RTL Woontips op bezoek bij de Bibliotheek Eemland Bekijk details

  15 november 2016

  Liselotte de Groot (presentatrice van RTL Woontips) kwam langs bij de Bibliotheek Eemland om te ontdekken wat de Bibliotheek nog meer doet naast het uitlenen van boeken.

  Bekijk details van Video: RTL Woontips op bezoek bij de Bibliotheek Eemland

 • Gratis online cursussen voor leden van de Bibliotheek Bekijk details

  14 november 2016

  Als lid van de Bibliotheek kunt u vanaf vandaag een jaar lang gratis twee online cursussen volgen. Om een nieuwe hobby te ontdekken of een vreemde taal te leren. Om wegwijs te worden in een computerprogramma of meer te weten over gezondheid en opvoeding. Als bonus krijgt u elke maand een korte cursus cadeau.

  Bekijk details van Gratis online cursussen voor leden van de Bibliotheek

 • Amersfoort zoekt nieuwe stadsdichter Bekijk details

  7 november 2016

  Amersfoort zoekt een nieuwe stadsdichter en roept mogelijke kandidaten op om mee te doen aan de stadsdichterverkiezing. Op donderdag 26 januari 2017 (de Nationale Gedichtendag) kiezen jury en publiek tijdens een voordrachtavond in Het Eemhuis de nieuwe stadsdichter. De opvolger van de huidige stadsdichter, Nynke Geertsma, zal na de verkiezingsavond in Het Eemhuis worden benoemd en geïnstalleerd door de gemeenteraad. Dit zal plaatsvinden in februari.

  Bekijk details van Amersfoort zoekt nieuwe stadsdichter

 • Nederland Leest in teken democratie Bekijk details

  17 oktober 2016

  Op 1 november start de landelijke campagne ‘Nederland Leest’ weer. Dit jaar staat er geen boek, maar een thema centraal. Het thema is ‘Democratie’. De Bibliotheek Eemland organiseert allerlei activiteiten rond dit thema, zoals een avond over filosofie, filmavonden en een literaire avond met Geert Mak. Van harte welkom!

  Bekijk details van Nederland Leest in teken democratie

 • VoorleesExpress zoekt per direct enthousiaste coördinatoren Bekijk details

  19 september 2016

  De VoorleesExpress Amersfoort zoekt per direct nieuwe enthousiaste vrijwilligers die als coördinator voorlezers en gezinnen willen begeleiden. Het is van belang dat de vrijwilligers een open houding hebben en affiniteit hebben met het stimuleren van de taalontwikkeling.

  Bekijk details van VoorleesExpress zoekt per direct enthousiaste coördinatoren