Nieuws algemeen

Resultaat 1 - 10 (van 13)

 • De winnaars van de Kinderjuryloterij zijn bekend (week 14 en 15) Bekijk details

  21 april 2017

  Heb je Kinderjuryboeken gelezen? En je stembriefje ingevuld en ingeleverd bij de Bibliotheek? Dan doe je automatisch mee met de Kinderjuryloterij en maak je elke week kans op een prijsje. De winnaars van afgelopen week zijn bekend.

  Bekijk details van De winnaars van de Kinderjuryloterij zijn bekend (week 14 en 15)

 • De Bibliotheek Baarn tijdelijk gesloten wegens interne verhuizing Bekijk details

  11 april 2017

  De Bibliotheek Baarn sluit haar deuren van maandag 1 tot en met donderdag 4 mei. Op het programma staat een interne verhuizing, waarbij de jeugdcollectie uit de kelder verhuist naar de begane grond. De kelder zal in de toekomst alleen nog gebruikt worden voor specifieke activiteiten, zoals cursussen. Na de interne verhuizing (vanaf vrijdag 5 mei) hanteert de Bibliotheek Baarn nieuwe openingstijden.

  Bekijk details van De Bibliotheek Baarn tijdelijk gesloten wegens interne verhuizing

 • Informatiebijeenkomsten Leeskringen en Muziek-luisterkring Bekijk details

  10 maart 2017

  Leest u graag of luistert u graag naar klassieke muziek? Kom dan naar een van de informatiebijeenkomsten in de maanden maart en april en laat u informeren over leeskringen of de muziek-luisterkring.

  Bekijk details van Informatiebijeenkomsten Leeskringen en Muziek-luisterkring

 • De Kinderjury is begonnen! Bekijk details

  9 maart 2017

  Van 8 maart tot en met 31 mei kunnen kinderen van 6 tot en met 12 jaar meedoen aan de Kinderjury! Tijdens deze periode bepalen de kinderen welke boeken (in de regio Eemland) het meest populair zijn door cijfers te geven aan boeken die in 2016 zijn verschenen.

  Bekijk details van De Kinderjury is begonnen!

 • Illustrator en kunstenaar Thé Tjong-Khing exposeert in het Eemhuis Bekijk details

  27 februari 2017

  Vanaf donderdag 16 maart is er een unieke tentoonstelling te bezichtigen op beide omlopen in het Eemhuis. Kunstuitleen Amersfoort toont twee maanden lang originele werken van illustrator en kunstenaar Thé Tjong-Khing (1933). De tentoonstelling is te zien tot en met maandag 15 mei.

  Bekijk details van Illustrator en kunstenaar Thé Tjong-Khing exposeert in het Eemhuis

 • Specialist Laaggeletterdheid Sita Goedendorp verkozen tot Taalheld 2016 Bekijk details

  27 januari 2017

  Wat zijn we trots op onze collega en specialist Laaggeletterdheid Sita Goedendorp. Gisteren ontving zij uit handen van H.K.H. Prinses Laurentien der Nederlanden de prijs Taalheld 2016 in de categorie Bruggenbouwer!

  Bekijk details van Specialist Laaggeletterdheid Sita Goedendorp verkozen tot Taalheld 2016

 • De meerwaarde van een Huiskamerbibliotheek Bekijk details

  30 november 2016

  Ongeveer vier jaar geleden maakte de Bibliobus van de Bibliotheek Eemland plaats voor vier Huiskamerbibliotheken in verschillende woonzorgcentra binnen de gemeente Amersfoort. Deze Huiskamerbibliotheken bevatten een mooie collectie grootletterboeken, luisterboeken, tijdschriften en familie- en streekromans voor de bewoners van de zorginstelling. Maar ook wijkbewoners zijn van harte welkom om materialen te lenen of in te leveren. Ook reserveringen kunnen opgehaald worden in de Huiskamerbibliotheken.

  Bekijk details van De meerwaarde van een Huiskamerbibliotheek

 • Video: RTL Woontips op bezoek bij de Bibliotheek Eemland Bekijk details

  15 november 2016

  Liselotte de Groot (presentatrice van RTL Woontips) kwam langs bij de Bibliotheek Eemland om te ontdekken wat de Bibliotheek nog meer doet naast het uitlenen van boeken.

  Bekijk details van Video: RTL Woontips op bezoek bij de Bibliotheek Eemland

 • Gratis online cursussen voor leden van de Bibliotheek Bekijk details

  14 november 2016

  Als lid van de Bibliotheek kunt u vanaf vandaag een jaar lang gratis twee online cursussen volgen. Om een nieuwe hobby te ontdekken of een vreemde taal te leren. Om wegwijs te worden in een computerprogramma of meer te weten over gezondheid en opvoeding. Als bonus krijgt u elke maand een korte cursus cadeau.

  Bekijk details van Gratis online cursussen voor leden van de Bibliotheek

 • Gratis digitale prentenboeken van Bereslim Bekijk details

  29 mei 2016

  Bereslimme Boeken zijn prentenboeken via Internet voor kinderen van 3 t/m 6 jaar. Onder meer Dikkie Dik boeken, boeken van Max Velthuis, en Kleine Muis. U kunt met een code van de bieb 3 weken gratis Bereslimme Boeken ook THUIS afspelen op uw PC of laptop! U hoeft niet eens lid te zijn! Haal gauw de code op en en verras uw kind met een mooi prentenboek!

  Bekijk details van Gratis digitale prentenboeken van Bereslim