Informatie voor zorgcentrabewoners

Alle huiskamerbibliotheek bevatten een aantrekkelijke collectie grootletterboeken, luisterboeken, literaire toppers en tijdschriften voor de bewoners van de zorginstelling. U kunt in de huiskamerbibliotheek elke dag terecht om materialen te lenen of in te leveren via de zelfbedieningsapparatuur. Elke huiskamerbibliotheek heeft ook een daisyspeler en een e-reader.

In de Amersfoortse Huiskamerbibliotheken zijn op maandag, woensdag en vrijdag van 10.00-11.30 uur vrijwilligers aanwezig; zij leggen u graag uit hoe de apparaten werken en welke voordelen ze bieden. De vrijwilligers helpen u ook graag met het aanvragen van een bibliotheekpas.

Vertel uw verhaal

Hoe beoordeelt u de kwaliteit van uw leven. En hoe draagt ondersteuning daar aan bij?
Via dit ‘vertelplein’ onderzoeken we hoe ouderen van 70 jaar en ouder hun kwaliteit van leven ervaren. Ook familieleden, mantelzorgers, medewerkers van organisaties en andere betrokkenen, nodigen we uit om hun ervaring t.a.v. ouderen te delen.

De ervaringen van verschillende mensen geven de gemeente en organisaties een goed beeld van wat goed gaat en wat anders kan. Daarmee kunnen zij zorgen dat ouderen mee kunnen blijven doen in de samenleving. Uw ervaringen zijn belangrijk.

 

Informatie voor wijkbewoners

Als wijkbewoner kunt u ook terecht in de huiskamerbibliotheken! U kunt in de huiskamerbibliotheek elke dag terecht om materialen te lenen of in te leveren via de zelfbedieningsapparatuur. En als u een boek, cd of dvd reserveert (uit welke vestiging dan ook), kunt u ervoor kiezen het op te halen in een huiskamerbibliotheek. Handig voor als een reguliere bibliotheekvestiging voor u wat te ver weg is!

In de Amersfoortse Huiskamerbibliotheken zijn er op maandag, woensdag en vrijdag van 10.00-11.30 uur vrijwilligers; zij staan u graag bij!

Activiteiten in de Bibliotheek

De agenda toont alle activiteiten. Klik bovenaan op 'Alles' en kies uw vestiging om alleen de activiteiten in uw Bibliotheek te zien.

Let op: activiteiten zoeken werkt alleen binnen het activiteitenoverzicht zelf, niet in het zoekveld bovenaan de pagina.