De Kinderjury is begonnen!

Gepubliceerd op: 9 maart 2017 12:21

Van 8 maart tot en met 31 mei kunnen kinderen van 6 tot en met 12 jaar meedoen aan de Kinderjury! Tijdens deze periode bepalen de kinderen welke boeken (in de regio Eemland) het meest populair zijn door cijfers te geven aan boeken die in 2016 zijn verschenen.

Doe je mee?

Kinderen die mee willen doen aan deze editie van de Kinderjury kunnen zich opgeven bij de balie van de dichtstbijzijnde Bibliotheekvestiging bij hun in de buurt. Bij inschrijving, ontvangen zij een eigen leeslogboekje! Na één gelezen boek krijgen zij een potlood van de Kinderjury of een andere leuke verrassing.

De boeken die je kunt beoordelen, zijn te herkennen aan de Kinderjurysticker en het bijgevoegde stemkaartje. Heb je het boek gelezen? Vul dan het stemkaartje in, geef het boek een cijfer en gooi het stemkaartje in de Stembus! Je mag zoveel boeken lezen als je wilt. Uit de stembus worden regelmatig stemkaartjes getrokken die een klein prijsje winnen.

Extra activiteiten tijdens de Kinderjury

De Bibliotheek Eemland organiseert tijdens de Kinderjuryperiode extra activiteiten, zoals de boekenclub en het schrijfcafé.

Kinderjury-boekenclubs
Ben je op zoek naar leuke boekentips? Vind je het leuk om met andere kinderen over boeken te praten? Kom dan naar de bijeenkomsten van de Kinderjury-boekenclub. Je bent van harte welkom!

Kinderjury-schrijfcafés
Hou je van lezen? Dan is schrijven misschien ook wel iets voor jou! Kom op leuke ideeën en ontdek je schrijftalent in het Schrijfcafé! Je krijgt leuke opdrachtjes, iedereen kan meedoen.

Een overzicht met alle data vind je hier.