Start Leeskringen Kunstgeschiedenis in Baarn, Leusden en het Eemhuis

Gepubliceerd op: 19 mei 2017 13:44

In samenwerking met Senia start de Bibliotheek Eemland met Leeskringen Kunstgeschiedenis. Liefhebbers van kunst kunnen zich laten informeren tijdens bijeenkomsten in Baarn, Leusden en Het Eemhuis

Voor een Leeskring Kunstgeschiedenis is kijken net zo belangrijk als lezen. De leden lezen eerst een boek en verdiepen zich in een bepaalde stroming, een kunstenaar of architect om vervolgens samen hun kennis verder te verdiepen naar aanleiding van discussie- en kijkvragen.

Boeken over architectuur, schilderkunst, en binnenkort ook over beeldhouwers staan op de boekenlijst. De lees-en kijkwijzers ofwel 'kunstwijzers' zijn samengesteld door kunsthistorici.

Tijdens de informatiebijeenkomst wordt de werkwijze van Senia uitgelegd en kunnen geïnteresseerden kennis met elkaar maken. U bent welkom op de data: