Wie zijn wij?

De Bibliotheek Eemland telt zeven vestigingen, vijf huiskamerbibliotheken, een schoolbibliotheek+ en een servicepunt. Daarnaast maakt de Kunstuitleen Amersfoort (gehuisvest in de Bibliotheek Het Eemhuis) onderdeel uit van de Bibliotheek Eemland. Het dienstverleningsgebied van de Bibliotheek Eemland bestrijkt meer dan 200.000 inwoners.

Biebpanel

De Bibliotheek Eemland heeft sinds september 2011 een digitaal BiebPanel. Via dit online klantenpanel kunnen bibliotheekbezoekers hun mening geven over allerlei zaken die spelen bij hun bibliotheek. De mening van klanten is voor ons van groot belang. Daardoor kunnen wij onze dienstverlening waar nodig aanpassen en verbeteren.

Ons jaarverslag over 2016

Gecertificeerde Bibliotheek

De Bibliotheek Eemland is een gecertificeerde Bibliotheek. Dit betekent dat we voldoen aan belangrijke eisen voor een constant niveau van producten en dienstverlening naar u, onze klant.

Culturele ANBI status

Wij hebben als bibliotheek de culturele ANBI status. Dit heeft bepaalde fiscale voordelen voor donateurs en sponsors.

Ons werkgebied in Eemland

De Bibliotheek Eemland verzorgt het bibliotheekwerk in de gemeenten Amersfoort, Baarn, Bunschoten, Leusden en Woudenberg.

Formulemanagement

De Bibliotheken zijn in de beeldvorming van de klant onderdeel van één keten, van één concept. Dit zogeheten formulemanagement wordt in steeds meer bibliotheken gehanteerd, ook bij ons!

Herinneringen van Marjan Berk aan de Bibliotheek

Actrice/schrijfster Marjan Berk was een van de gastsprekers op ons symposium bij het 100-jarig bestaan van de Bibliotheek Amersfoort op 14 september 2013. Zij bracht een belangrijk deel van haar jeugd door in Amersfoort en haalde haar herinneringen op aan de Bibliotheek. Het boekje met haar verhaal is in beperkte oplage gedrukt en uitgedeeld aan de deelnemers aan het symposium.