Digitaal meedoen!

Tegenwoordig gaan zoveel dingen digitaal, dat digitale vaardigheden bijna net zo belangrijk zijn geworden als lezen en schrijven. Internetbankieren, een reis boeken, inloggen met DigiD, een afspraak maken bij de gemeente, solliciteren of een cv maken. Steeds meer zaken worden online geregeld. Maar ook contact met familie of de buurt gaat vaak via Facebook of WhatsApp.

Wil je digitaal meedoen, dan moet je de computer kunnen gebruiken en online je weg kunnen vinden. Het DigiTaalhuis helpt iedereen die hier wel wat hulp bij kan gebruiken.


Klik & Tik, de computercursus voor beginners in de Bibliotheek

De eerste stap bij het ontwikkelen van digitale vaardigheden is een computercursus voor beginners. De cursus Klik & Tik is gratis en in eigen tempo te volgen. Vrijwilligers zijn aanwezig om te helpen waar nodig. 

Aanmelden kan door te bellen 033-4631914, aan de balie van de Bibliotheek of via onderstaand formulier. 

Meer digitale workshops en cursussen

Naast Klik & Tik worden er regelmatig andere digitale workshops en cursussen aangeboden voor wie al wat meer ervaring heeft met de computer, laptop en smartphone. Kijk hiervoor op de pagina's van de DigiTaalhuizen. 


Informatiepunt Digitale Overheid

Ook contact met de overheid gaat steeds vaker digitaal. Veel mensen vinden dit lastig. Kun je wel wat hulp gebruiken of ken je iemand die hulp nodig heeft? Kom dan naar het Informatiepunt Digitale Overheid. Wij denken met je mee en geven je informatie zodat je verder kunt. Wij kunnen ook een afspraak voor je maken met een organisatie die je verder helpt. Je hoeft geen lid te zijn. In elke vestiging van de Bibliotheek Eemland is een IDO (Informatiepunt Digitale Overheid).

Meer over het IDO


Digitaal Hulpplein

Heb je andere digitale vragen op het gebied van computers, tablets, smartphones of internet? Dan kun je terecht bij het Digitaal Hulpplein waar je gratis wordt geholpen door deskundige vrijwilligers.

Meer over het Digitaal Hulpplein