Thuis Nederlands oefenen

Tips van het DigiTaalhuis

Ook online kun je Nederlands oefenen. Bekijk de filmpjes en oefen Nederlandse woorden. Wil je oefenen met het lezen in de Nederlandse taal? Lees dan via de Slimme Nieuwslezer of lees de verhalen. Ook als je een cursus Nederlands of NT2 volgt, kun je met deze tips verder oefenen.

En wil je samen met anderen en een docent NT2 de Nederlandse taal oefenen? Doe dan mee met het Online Taalcafé. Je bent van harte welkom!

ACTUEEL

Wat is het Donorregister?

Wat betekent de nieuwe Donorwet?
Bekijk het filmpje.

SPREKEN

Nederlandse klanken

Bekijk de filmpjes van het Talencentrum van de Rijksuniversiteit Groningen en oefen de klanken van de Nederlandse taal.

Woord voor woord

Bekijk de online taallessen van het Alfa-college in Groningen. Elke les leer je nieuwe woorden in het Nederlands.

LUISTEREN

Podcast Learn Dutch

Oefen de Nederlandse taal door te luisteren naar deze podcast met korte afleveringen in het Nederlands.

Zeg het in het Nederlands

Een podcast in het Nederlands. Met langere afleveringen. Verschillende onderwerpen in een aflevering.

De Online Bibliotheek

Ben je lid van de Bibliotheek? Dan kun je luisterboeken in het Nederlands luisteren in de app van de Online Bibliotheek.

KIJKEN en LUISTEREN

Oefen de Nederlandse taal door te kijken en te luisteren

Net in Nederland

Informatie over leven in Nederland. Met Nederlandse en Arabische ondertiteling.

Schooltv

Filmpjes over allerlei onderwerpen. Ook leuk om met kinderen naar te kijken.

Jeugdjournaal

Kijk elke dag het nieuws. Eenvoudig uitgelegd. Voor kinderen en alle leeftijden.

Online Taalhuis

Filmpjes over verschillende onderwerpen en fimpjes met oefeningen.

De Nederlandse Taalshow

Oefen de Nederlandse taal met de vrolijke filmpjes van de Nederlandse Taalshow.

Het Klokhuis

Het Corona-virus

In de tv-uitzending van Het Klokhuis staat één onderwerp centraal.Met uitleg en grappige filmpjes.

LEZEN

De Slimme Nieuwslezer

Lees de Start!-krant

De Slimme Nieuwslezer is een krant op de computer. Iedere dag staat het nieuws van vandaag erin. Met uitleg van moeilijke woorden. En oefeningen om beter te leren lezen, begrijpen en schrijven.

Verhalen

Lees verhalen en oefen de Nederlandse taal

Lees verhalen. Alleen of samen in een Leesclub. En app en bel elkaar om te praten over wat je gelezen hebt.

Voorgelezen verhalen

Luister naar verhalen en oefen de Nederlandse taal

Lees mee met voorgelezen verhalen. Ga naar de video's.

Nog meer tips?

Wil je nog meer tips van DigiTaalhuis Eemland. Oefen dan verder op de volgende pagina.

Oefen verder