Thuis oefenen

met laptop, tablet of smartphone

Thuis oefenen zoals in de cursus Klik & Tik en Omgaan met de digitale overheid en DigiD? Of aan de slag met uw tablet of smartphone? Er zijn volop mogelijkheden.


Actueel

Gratis online cursussen van Seniorweb

Of je nu lid bent van de Bibliotheek of niet, als bezoeker kun je gratis toegang krijgen tot verschillende cursussen van Seniorweb. Van leren omgaan met je smartphone en het gebruiken van WhatsApp tot werken met je laptop en programma's als Word en Excel. Je hebt wel een account nodig. Dat kun je aanvragen bij de balie in de Bibliotheek, ook als je geen lid bent.

Naar de cursussen

CoronaCheck app

Met de app bewijs je dat je gevaccineerd bent, dat je negatief op corona getest bent of dat je recent al corona gehad hebt. Je kan CoronaCheck gebruiken voor toegang tot bepaalde locaties. En om internationaal te reizen. Digisterker heeft een stap-voor-stap uitleg gemaakt over hoe je een coronabewijs maakt en hoe je het coronabewijs gebruikt.

Naar de uitleg


Computer en internet voor beginners

Je kunt thuis blijven oefenen via de website www.oefenen.nl. Nadat je een account hebt aangemaakt, kun je hier gratis gebruik van maken. 

Omgaan met de digitale overheid en DigiD

Met programma Steffie DigiD leer je wat DigiD inhoudt en hoe je een DigiD aanvraagt. Steffie DigiD is beschikbaar in verschillende talen.

Omgaan met de digitale overheid en DigiD

Je DigiD aangevraagd? Leer dan met Steffie MijnOverheid hoe je je kunt aanmelden bij MijnOverheid zodat je je zaken online kunt regelen.

Digitaal Hulpplein

Heb je vragen op het gebied van computers, tablets, smartphones, internet en digitale diensten van de overheid of andere instellingen? Kom dan naar het Digitaal Hulpplein voor gratis hulp en advies. Ook voor extra uitleg over de registratie van je keuze in het Donorregister kun je een afspraak maken.

Naar Digitaal Hulpplein

De iPad gebruiken

Leer thuis je iPad gebruiken met het programma Klik & Tik. De tablet (iPad). 

De Android tablet gebruiken

Leer thuis je Android tablet gebruiken met het programma Klik & Tik. De tablet (Android).