De Nationale Voorleesdagen

'Hoe is het om klein te zijn?’, ‘Hoe is het om groot te zijn?’, ‘Hoe is het om ziek te zijn?’, ‘Of straatarm?’ Prentenboeken leren kinderen om zich dit soort situaties in te beelden. Daarnaast heeft voorlezen een positief effect op woordenschat, spelling en tekstbegrip.

De Nationale Voorleesdagen worden op woensdag 22 januari ingeluid met Het Nationale Voorleesontbijt en duren tot en met 1 februari. In alle vestigingen van de Bibliotheek Eemland staat het bol van activiteiten. Doel van deze jaarlijkse campagne is het stimuleren van voorlezen aan kinderen die zelf nog niet kunnen lezen.

Word lid en ontvang een vingerpopje van Moppereend!

Kinderen tot 18 jaar kunnen gratis én zonder inschrijfkosten lid worden van onze bibliotheek. Schrijf je je in tijdens De Nationale Voorleesdagen en ben je 6 jaar of jonger? Dan mag je in de bibliotheek gratis het vingerpopje van Moppereend ophalen. Het vingerpopje van Moppereend is leuk om te gebruiken tijdens het voorlezen.

Word gratis lid (t/m 17 jaar)

Voorleesontbijt Moppereend (uitverkocht)

22 januari 2020, 09:00 | de Bibliotheek Leusden

De Nationale Voorleesdagen worden afgetrapt met het Voorleesontbijt! Op woensdag 22 januari is het Voorleesontbijt in de Bibliotheek Leusden. Het ontbijt begint om 09.00 uur. Dit keer lezen we voor uit 'Moppereend' van Joyce Dunbar en Petr Horáček. Nederlands culinair publiciste en presentatrice Janny van der Heijden zal het verhaal voorlezen.

Bekijk hier alle activiteiten van De Nationale Voorleesdagen