De Nationale Voorleesdagen

Voorlezen is heerlijk om te doen en zo gezellig! Hier inspireren we je graag met tips om het voorlezen nog leuker te maken. Het prentenboek van het jaar is "Maar eerst ving ik een monster" van Tjibbe Veldkamp en Kees de Boer.

Op woensdag 26 januari worden De Nationale Voorleesdagen ingeluid. Deze duren tot en met 5 februari. Doel van deze jaarlijkse campagne is het stimuleren van voorlezen aan kinderen die zelf nog niet kunnen lezen.

Op deze pagina vind je leuke filmpjes, boekentips en voorleestips.

Krijg een gratis verrassingstas

Kom jij tijdens De Nationale Voorleesdagen naar de bibliotheek om prentenboeken te lenen? Dan krijg je gratis een verrassingstas met toffe spullen, zoals een prentenboek en dit monster-vingerpoppetje. Zien we jou in de bibliotheek? Let op! Op = op

Lees hier meer

Vingerpoppetje

📚 Prentenboeken Top 10

Prentenboek van het jaar 2022

Kees de Boer, Tjibbe Veldkamp Maar eerst ving ik een monster

Een jongetje (jij-persoon) moet gaan slapen maar verzint steeds meer monsters die hij nog moet vangen. En daarna moet hij de soldaten vangen die de monsters komen halen. De verteller probeert het verhaal steeds af te ronden, maar dat valt niet mee met...

Bekijk dit boek

đŸ“± Leuke e-books om uit voor te lezen

Zo maak je van voorlezen een feestje

Met deze vijf tips maak je van voorlezen een feestje voor je kind Ă©n voor jezelf.

Meertalig voorlezen

Coco in drie talen

Lees je voor in het Nederlands of je moedertaal? Voorleestips voor meertalige gezinnen.

Voorgelezen in 26 talen!

Het prentenboek van het jaar "Maar eerst ving ik een monster" kan worden voorgelezen in 26 verschillende talen. Kijk snel of jouw taal er ook bij staat!

Kijk snel op Prentenboeken in alle talen

đŸ“± E-books in verschillende talen