Kinderboekenweek 2020

Tijdens de Kinderboekenweek 2020 gaan we terug in de tijd. Breng geschiedenis tot leven en ontdek werelden van vroeger. Lees spannende verhalen over ridders, verplaats je in oorlogstijd of kom van alles te weten over de Oudheid.

Kinderboekenfestival - Historische editie

We hebben dit jaar een unieke historische editie van het Kinderboekenfestival in het Eemhuis: Verboden voor ouders! Met voorstelling van Jacques Vriens, workshops van schrijvers en illustrator Marte Jongbloed, Mijke Pelgrim en Tjarko van der Pol, theater- en muziekworkshops én muziek van DJ Max.

Kinderboekenfestival

Speurtocht en Tijdreizen

Door Corona is de Kinderboekenweek misschien iets minder uitbundig dan andere jaren, maar toch is er genoeg te beleven bij de Bibliotheek Eemland! Voor alle jeugdleden van 6 -12 jaar is een speurtocht uitgezet rondom het boek Hadden de Grieken al raketten? van Govert Schilling. Deze speurtocht kun je in alle vestigingen doen. Daarnaast kunnen kinderen het boekje Tijdreizen ophalen bij de bieb, met daarin uitdagende puzzels en quizzen.

Winnaar Gouden Griffel: Uit Elkaar

Bette Westera Uit elkaar

Uit elkaar van Bette Westera is bekroond met de Gouden Griffel, de prijs voor het best geschreven kinderboek van 2020.

Winnaar Gouden Penseel: Hup Herman!

Yvonne Jagtenberg Hup Herman!

Hup Herman! van Yvonne Jagtenberg won het Gouden Penseel, de prijs voor het best geïllustreerde kinderboek van 2020

Spannende boeken over geschiedenis

Zilveren griffels en Penselen 2020

De Voorleeshoek

De boekjes van De Voorleeshoek komen van een heel bijzondere locatie deze Kinderboekenweek... Log in met je bibliotheekaccount en bekijk Isabelle Boem en andere voorleesfilmpjes.

Kinderen voor Kinderen - En toen?

Speciaal voor de Kinderboekenweek maakte Kinderen voor Kinderen een toffe videoclip. Bekijk de officiële Kinderboekenweek videoclip En toen?. Wat vind jij ervan?

E-books over geschiedenis

Naar alle e-books op jeugdbibliotheek.nl