Fit & Vitaal programma 2022 -2023

De Bibliotheek Leusden organiseert in het najaar '22 en voorjaar '23 diverse activiteiten rondom gezondheid en vitaliteit. Dit draagt bij aan het Lokale Preventieakkoord van de gemeente Leusden .

• di 31 jan Taalcafé - Thema gezondheid Bekijk details

Van 10:30 tot 12:00 | de Bibliotheek Leusden

Diëtist Dinja van Haren komt een workshop geven over gezonde voeding. Wat is gezond eten nou eigenlijk precies en hoeveel heb je nodig? Daarnaast gaan we ook gezamenlijk aan de slag met een gezonde maaltijd.

• di 21 feb Taalcafé - Thema gezondheid Bekijk details

Van 10:30 tot 12:00 | de Bibliotheek Leusden

We gaan (op een actieve manier) in gesprek met elkaar over wat gezondheid eigenlijk is. Wat betekent gezondheid voor jou? Heb je weleens stress? En hoe ga je hiermee om? Ook zullen we het hebben over de gezondheidszorg in Nederland. Bijvoorbeeld over een bezoek aan de huisarts.

• do 30 mrt Kennisdeler - Hoezo oud? Door Hans Koot Bekijk details

Van 11:30 tot 13:00 | de Bibliotheek Leusden

We worden steeds ouder en dat merken we op allerlei manieren. Maar wat gebeurt er eigenlijk met ons lichaam en dus ook met onze hersenen als we ouder worden? En hoe houden we hoofd en hart lenig? Emeritus hoogleraar ontwikkelingspsychologie en ontwikkelingspsychopathologie Hans Koot (1950) neemt ons mee door het proces van ouder worden en wat we kunnen doen om psychologisch fit te blijven.

• wo 19 apr Kennisdeler - Van zorg naar (positieve) gezondheid, door Carl Verheijen Bekijk details

Van 20:00 tot 22:00 | de Bibliotheek Leusden

Deze lezing zal gaan over de transitie van zorg naar (positieve) gezondheid. Wat is er nodig om duurzaam gezondheid te faciliteren en ons goede zorgsysteem, ondanks de dreigingen van personeelstekort, hoge prijzen en medicijnschaarste, te behouden? Het is tijd om anders te denken en anders te doen.