Zomerprogramma

Resultaat 1 - 10 (van 13)

Van 12:30 tot 13:15 | de Bibliotheek het Eemhuis

Elke tweede woensdag van de maand tussen 12.30 en 13.15 uur vindt het Boek van de Maand-gesprek plaats. De toegang is gratis.

wo 08 jul

• Je hebt meer vrienden dan je denkt; filosofen over publieke vriendschap Bekijk details

19:30 | de Bibliotheek het Eemhuis

Marthe Kerkwijk is filosoof en programmamanager bij de Internationale School voor Wijsbegeerte in Leusden. In de coronacrisis ligt eenzaamheid nog meer op de loer dan in 'normale' tijden. Maar je hebt meer vrienden dan je denkt, legt zij uit aan de hand van uitspraken van o.a. Hannah Arendt en Aristoteles. Deze lezing is op 14 juli in de Bibliotheek het Eemhuis.

di 14 jul

• De Mensenbieb Bekijk details

Van 15:00 tot 17:30 | de Bibliotheek het Eemhuis

De Mensenbieb is een bibliotheek van mensen. Bij ons ‘leent’ u levende boeken. De boeken zijn mensen die u mogelijk in uw omgeving niet vaak of nooit spreekt. U mag deze 'boeken' alles vragen! De Mensenbieb is 21 juli in de Bibliotheek het Eemhuis.

di 21 jul

• Open Senia leesclub over "Het einde van de eenzaamheid" van Benedict Wells Bekijk details

10:30 | de Bibliotheek het Eemhuis

Heeft u interesse om deel te nemen aan een leesclub, maar de stap nog niet gezet? Dan heeft u nu de kans om het eens te proberen. Woensdag 12 augustus, aanvang 10.30 uur, organiseert Senia leesclubs in samenwerking met de Bibliotheek Eemland een “open” leesclub in de Keizaal van de Bibliotheek het Eemhuis.

19:30 | de Bibliotheek Leusden

Heeft u interesse om deel te nemen aan een leesclub, maar de stap nog niet gezet? Dan heeft u nu de kans om het eens te proberen. Woensdag 12 augustus en bij voldoende aanmeldingen donderdag 13 augustus, aanvang 19.30 uur, organiseert Senia leesclubs in samenwerking met de Bibliotheek Eemland een “open” leesclub in de Bibliotheek Leusden.

wo 12 aug

• Hoe sta ik in de samenleving? Jan Flameling; in gesprek over zingeving Bekijk details

20:00 | de Bibliotheek het Eemhuis

Filosoof en trainer Jan Flameling spreekt op 14 augustus in de Bibliotheek het Eemhuis over de vraag ‘hoe staan wij in de samenleving?’. Na de lezing gaan deelnemers in groepjes van vier uit elkaar om, onder begeleiding, middels dialoog dieper in te gaan op de vraag of een zinvol leven bestaat en zo ja, hoe je daar vorm aan kunt geven. Dit gebeurt (i.v.m. coronatijden) fysiek in de bibliotheek èn online middels Zoom. Ook online is er per groep een gespreksleider.

vr 14 aug

• Diete Oudesluijs over haar boek 'Mijn papa was een nazi' Bekijk details

19:30 | de Bibliotheek het Eemhuis

Op 25 augustus vertelt Diete Oudesluijs in de Bibliotheek het Eemhuis meer over haar boek 'Mijn papa was een nazi'.

di 25 aug

• De Mensenbieb Bekijk details

Van 18:00 tot 20:30 | de Bibliotheek het Eemhuis

De Mensenbieb is een bibliotheek van mensen. Bij ons ‘leent’ u levende boeken. De boeken zijn mensen die u mogelijk in uw omgeving niet vaak of nooit spreekt. U mag deze 'boeken' alles vragen! De Mensenbieb is 3 september in de Bibliotheek het Eemhuis.

do 03 sep

wo 09 sep