Kinderboekenfestival Eemhuis

11 oktober 2020, van 14:00 tot 17:00 | Het Eemhuis | v.a. 7 jaar

Kosten: €10,-

Ook dit jaar sluiten we de KBW weer feestelijk af met het Kinderboekenfestival. Maar anders dan anders: dit jaar is het festival echt alléén voor kinderen! Hoofdgast is niemand minder dan Jacques Vriens.

Op 11 oktober vindt er een historische editie plaats van het Kinderboekenfestival, met het thema En toen?. We gaan terug naar de geschiedenis. Doe mee aan verschillende creatieve workshops bij Scholen in de Kunst: doe mee aan een theaterworkshop of maak een prachtig kunstwerk. Kom naar de voorstelling van Jacques Vriens, of ga met het Medialab de Lego Challenge aan waarbij je je kunt uitleven met 10.000 legoblokjes om een historische brug te bouwen.

Verboden voor ouders

We hebben dit jaar een unieke historische editie van het Kinderboekenfestival in het Eemhuis: Verboden voor ouders!
Sorry ouders en verzorgers, we weten dat jullie je ieder jaar verheugen op het festival, maar we kunnen alleen een corona-veilig programma bieden als de volwassenen thuis blijven.
Ouders komen alleen halen en brengen en alle kinderen krijgen een kaart om hun nek waarop hun programma staat.

Aanmelden

Om aan te melden vul je een formulier in met daarop voorkeuren voor de workshops, een telefoonnummer waarop de ouders te bereiken zijn, naam van vriendjes of broer/zus waarmee je samen ingedeeld wil worden, en eventueel belangrijke informatie zoals een allergie.

Programma

Alle kinderen krijgen de voorstelling van Jacques Vriens te zien, en kunnen daarnaast twee workshops kiezen. Ouders/verzorgers komen alleen brengen en halen en zijn tijdens het festival telefonisch bereikbaar. Alle kinderen worden van tevoren ingedeeld en krijgen bij de inloop een kaart met hun programma en belangrijke gegevens.

Voorstelling Jacques Vriens - De twaalf broers

Misschien wel de beroemdste kinderboekenschrijver van ons land komt naar het Festival! De meesterverteller trakteert je op een oeroud sprookje: In het grappige, maar ook spannende sprookje De twaalf broers wil koning Albertus na twaalf zonen, nu eindelijk weleens een dochter. Maar als die eenmaal geboren wordt, moeten haar broers maken dat ze wegkomen!

Na afloop van de voorstelling neemt Jacques Vriens nog alle tijd om vragen te beantwoorden of een boek te signeren.

Kinderboekenschrijver Marte Jongbloed

Marte Jongbloed komt met het ene leuke nieuwe boek na het andere. Heb jij het geestige De Bullebakbaas al gelezen, of ben je meer een fan van de Rampzalige avonturen van Herre? Als je de boeken van Marte nog niet gelezen hebt wil je dat vast en zeker nadat je haar workshop gevolgd hebt!

Ze komt vertellen over haar boeken, en geeft professionele schrijftips, waardoor je zelf ook zin krijgt om een boek te gaan schrijven.

Jeugdboekenschrijver Mijke Pelgrim

Eemlandse schrijver Mijke Pelgrim schreef de populaire serie boeken over Dex, een jongen die voor het eerst naar de middelbare school gaat, maar vindt dat hij helemaal geen nieuwe vrienden nodig heeft. Hij heeft eigenlijk liever dat er helemaal niks verandert…

Mijke weet alles over het leven op de middelbare school want ze is naast auteur ook docent Engels. Lesgeven kan ze als de beste, en van haar krijg je dan ook de beste tips over het schrijven van verhalen!

Illustrator Tjarko van der Pol (VOL)

Illustrator Tjarko van der Pol

Of het nu voor jong of oud is, Tjarko vertelt graag over zijn boeken en tekeningen en wat hij allemaal moest leren om ze te kunnen maken. Zo weet hij bijvoorbeeld heel veel over de darmen en hersenen maar ook over kriebelige insecten, en na zijn laatste boek Hadden de Grieken al raketten? dat hij maakte met Govert Schilling weet hij ook nog eens alles over ruimtevaart.

Maar het meest weet hij natuurlijk over het beroep illustrator en wat daar allemaal bij komt kijken.

De workshops van Tjarko zijn voorzien van rijk geïllustreerde presentaties en zitten vol interactie met het publiek en zijn daarom dus nooit saai!
Deze workshop is vol.

Kunst uit Amerika | Maak je eigen Amerika collage kunstwerk!

Bij Kunsthal KAdE is de tentoonstelling This Is America | Art USA Today te zien. De Kunsthal is gevuld met heel veel verschillende kunstwerken van Amerikaanse kunstenaars, zoals de collages van kunstenares Catherine Opie. Toen Donald Trump president werd, begon kunstenares Catherine Opie met het verknippen van kranten en tijdschriften en het verzamelen van allerlei beelden. Nu maakt ze collages over allerlei thema’s die zij belangrijk vindt. Ze noemt het ‘politieke collages’ en wil ermee laten zien hoe het ervoor staat met de Amerikaanse maatschappij en natuur. De collages zijn vaak grappig, maar serieus tegelijk. Kom je eigen collage maken! Het is net toveren: door plaatjes te knippen en te combineren maak je een heel nieuw verhaal.

Musical: “Hip Hop History”

Zit jij liever niet stil en ben je dol op muziek?
In deze les ga je een hippe dans en een lied leren!

Beeldend: Maak je eigen draak of eenhoorn!

Vroeger, lang geleden, bestonden er nog allerlei dieren die er nu niet meer zijn. Vandaag gaan we ze weer tot leven wekken in deze workshop. De collage die je maakt, neem je natuurlijk mee naar huis.

Theater: Wie niet weg is, is gezien

In deze workshop brengen we figuren uit de geschiedenis tot leven. Ridders, romeinen, boeren of Vikingen, het kan allemaal. Het dagelijks leven van deze mensen was heel anders dan dat van ons. Wat maken zij mee en welke gevaren liggen er op de loer?

Yellow Lego Challenge: Bouw de beste brug

10.000 lego-blokje liggen klaar in het Eemhuis, want we gaan bruggen bouwen! Bouw jij een historische brug, of maak je een eigen ontwerp?
Leef je helemaal uit tijdens deze challenge!

DJ Max – Historische goeie Disco

Laat je meevoeren op muziek van dj Max en kom lekker in beweging.

MBO Amersfoort

MBO Amersfoort komt met leuke acts om de feestvreugde te vergroten