Zomerlezen Senia Leesclub Amersfoort

17 augustus 2022, van 14:00 tot 16:00 | de Bibliotheek het Eemhuis

Kosten: Gratis

Heeft u interesse om deel te nemen aan een leesclub, maar de stap nog niet gezet? Dan heeft u nu de kans om het eens te proberen. Woensdag 17 augustus, aanvang 14:00 organiseert Senia leesclubs in samenwerking met de Bibliotheek Eemland een “open” leesclub” in de Bibliotheek Het Eemhuis.

Boek

Besproken wordt: "De Pelikaan" van Marin Michael Driessen. In een klein dorpje in voormalig Joegoslavië proberen twee mannen elkaar te chanteren.

Meer informatie over dit boek vind je hier

Leeswijzer en discussie

Bij deze bespreking wordt gebruik gemaakt van een leeswijzer van Senia. Een leeswijzer omvat een samenvatting van het boek, analyse van literaire aspecten, informatie over de auteur. En discussievragen waarmee je ongeveer 2 uur aan de praat bent. Liesbeth Ram, ambassadeur van Senia leesclubs, zal het gesprek leiden.

Boeken beschikbaar

Om optimaal deel te kunnen nemen aan het gesprek, is het aan te raden dat u het boek gelezen hebt of aan het lezen bent. De Bibliotheek Eemland levert de boeken, die voorafgaand voor u klaarliggen. Bovendien ontvangt u van Senia leesclubs de betreffende leeswijzer.Tijdens de boekbespreking krijgt u ook informatie over de werkwijze van Senia leesclubs en kunt zich aanmelden om deel te nemen aan een leesclub.

Aanmelden

Heeft u interesse, dan kunt u zich aanmelden bij liesbeth.ram@senia.nl. U ontvangt de leeswijzer digitaal, zo kunt u zich alvast voorbereiden op het gesprek, waaraan u actief kunt meedoen. U kunt het boek afhalen aan de balie van de bibliotheek Leusden. Hierover ontvangt u nader bericht.

Tip: lees eerst het boek, daarna de leeswijzer

Woensdag 17 augustus, aanvang 14.00 uur in de Bibliotheek het Eemhuis.