Ad van Liempt – ‘De roaring fifties. De vernieuwers van de jaren vijftig’

26 januari 2023, van 20:00 tot 21:30 | de Bibliotheek Baarn

Kosten: €7,50, gratis voor leden van de Historische Kring Baerne

Deze activiteit heeft in het verleden plaatsgevonden. Klik hier voor alle actuele activiteiten.

Saai. Sloom. Duf. Om de jaren vijftig te beschrijven hebben we meestal genoeg aan woorden van één lettergreep. Maar dat beeld is toe aan herziening. Steeds meer wordt duidelijk dat juist de jaren van wederopbouw allerlei belangrijke vernieuwingen met zich meebrachten. Aangejaagd door visionaire, volhardende mensen met een vastomlijnd plan voor een betere toekomst.

Aan de hand van een aantal pioniers uit de jaren vijftig rekent Ad van Liempt in een meeslepend verhaal af met het beeld van een benauwd decennium waarin niets gebeurde.

Het zijn stuk voor stuk fascinerende persoonlijkheden, aan wie we veel te danken hebben en die ieder op hun eigen terrein duidelijk maken dat de jaren vijftig oneindig veel opwindender waren dan de meeste mensen tot nu toe dachten. 

Op 26 januari vertelt Ad van Liempt over dit boeiende decennium en zijn nieuwe boek De roaring fifties.

Over Ad van Liempt

Ad van Liempt (1949) is journalist, schrijver en mede-bedenker van het programma Andere Tijden. Hij promoveerde op de biografie van Gemmeker aan de Rijksuniversiteit Groningen en kreeg een eredoctoraat van de Universiteit van Amsterdam. Zijn boek De roaring fifties is verschenen bij uitgeverij Balans.

In samenwerking met

Historische kring Baerne

Deze lezing is in samenwerking met de Historische Kring Baerne. Hun leden kunnen deze lezing gratis bezoeken. Hiervoor graag aanmelden bij de Historische Kring Baerne.

Kaartje kopen

Boeken van Ad van Liempt

Meer boeken van Ad van Liempt