VERPLAATST: Adriaan van Dis: over oud worden en jong blijven

25 januari 2023, van 20:00 tot 22:00 | Inloop 19.30 uur | Restaurant de Mandemaaker in Bunschoten

Kosten: €10 (inclusief koffie of thee)

Fotograaf Carel Schutte

Adriaan van Dis (nog net 75 jaar) is ter gelegenheid van 75 jaar bibliotheek Bunschoten te gast in Bunschoten-Spakenburg. In samenwerking met het CultuurPlatform en de Bruna Bunschoten organiseren wij deze geweldige lezing in Restaurant de Mandemaaker. Nick van Gasteren (tandarts, artiest, scribent) geeft ook een optreden.

Let op: Deze lezing is verplaatst van 16 november naar 25 januari. Bezoekers hebben hierover bericht ontvangen per e-mail. Kaartjes blijven geldig op de nieuwe datum.

In 2021 was zijn boek De wandelaar het Nederland Leest boek. Zijn laatste boek Vijf vrolijke verhalen schreef hij ter gelegenheid van zijn 45-jarige schrijverschap. Zijn bekendste boek gaat over zijn moeder, Ik kom terug, waar hij in 2015 de Libris Literatuurprijs mee won. In datzelfde jaar ontving hij ook de Constantijn Huygens-prijs voor zijn gehele oeuvre.

Nederland Leest

Deze activiteit vindt plaats tijdens Nederland Leest. Een goed boek brengt gesprekken op gang en verbindt lezers met elkaar. In november leest heel Nederland daarom één boek. Lezers krijgen Mevrouw mijn moeder van Yvonne Keuls cadeau van de bibliotheek, het centrum voor ontmoeting en gesprek. Je krijgt dit boek bij deelname aan één van de activiteiten of je kunt het boek halen bij de bibliotheek.

In samenwerking met

Ook tijdens Nederland Leest

 • Open Leesclub over 'Mevrouw mijn moeder' van Yvonne Keuls

  De Bibliotheek Eemland en Senia organiseren vanwege Nederland Leest een aantal inspirerende pop-up leesclubs over Mevrouw mijn moeder van Yvonne Keuls. Lezers krijgen dit boek tijdens Nederland Leest cadeau...

  zaterdag 26 november 2022, van 10:30 tot 12:00

  de Bibliotheek Bunschoten

 • LEEFstijl3x3 Workshop: Goed in je vel door een gezonde LEEFstijl! (GEANNULEERD)

  Wil jij goed in je vel zitten en een gewicht dat bij je past? Maar ben je helemaal klaar met alle dieethypes en ingewikkelde leefregels? Ga dan aan de slag met 3x3!

  maandag 28 november 2022, van 20:00 tot 21:30

  de Bibliotheek Leusden

 • Open Leesclub over 'Mevrouw mijn moeder' van Yvonne Keuls

  De Bibliotheek Eemland en Senia organiseren vanwege Nederland Leest een aantal inspirerende pop-up leesclubs over Mevrouw mijn moeder van Yvonne Keuls. Lezers krijgen dit boek tijdens Nederland Leest cadeau...

  woensdag 30 november 2022, van 12:30 tot 14:00

  de Bibliotheek Baarn

 • VERPLAATST: Adriaan van Dis: over oud worden en jong blijven

  Adriaan van Dis (nog net 75 jaar) is ter gelegenheid van 75 jaar bibliotheek Bunschoten te gast in Bunschoten-Spakenburg. In samenwerking met het CultuurPlatform en de Bruna Bunschoten organiseren wij...

  woensdag 25 januari 2023, van 20:00 tot 22:00

  Inloop 19.30 uur | Restaurant de Mandemaaker in Bunschoten

Meer over Nederland Leest