Theatercollege Amersfoort '40-'45

3 mei 2021 t/m 9 mei 2021 | Fysiek in het Eemhuis (of online)

Amersfoort '40-'45

Mei 2021 is het zover, dan gaat "Amersfoort '40-'45" over de Tweede Wereldoorlog na een jaar van wachten eindelijk in première! In deze 40-minuten durende video-installatie documentaire vol archiefmateriaal van onder meer Archief Eemland neemt doorgewinterde verteller Hans Goedkoop je als voice-over mee naar het Amersfoort van de vroege jaren '40.

Was de stad voorbereid op de naderende Duitse inval? Wat betekende de Tweede Wereldoorlog voor de Amersfoorters? En waarom mogen we van geluk spreken dat het Amersfoort zoals wij dat nu nog steeds kennen zowel de bezetting als de bevrijding heeft overleefd? Kom voor het antwoord op deze en andere vragen naar Amersfoort '40-'45, vanaf mei te zien in het Eemhuis.

Dit theatercollege is tot stand gekomen in samenwerking met Archief Eemland.

De documentaire is gratis te bekijken vanaf maandag 3 mei via www.amersfoort4045.nl. Om 20:00 uur zal de online première plaatsvinden.

Meld je met onderstaande link aan om op de hoogte te worden gehouden van uitzendingen op TV en bioscoopvertoningen deze zomer.

Foto Archief Eemland ingekleurd door zeemering.nl