Arthur Japin: over zijn nieuwste boek 'Mijn verzonnen familie'

24 november 2022, van 20:00 tot 22:00 | Het Witte Kerkje Baarn

Kosten: €12,50 (inclusief drankje en boek Nederland Leest)

Fotograaf Corbino

Arthur Japin vertelt over zijn nieuwste boek 'Mijn verzonnen familie'. In de afgelopen kwarteeuw bracht Arthur Japin talloze historische figuren tot leven; personages zoals de danser Vaslav (Nijinsky), de dove Kolja, de Texanen uit 'De overgave', de Afrikaanse prinsjes uit 'De zwarte met het witte hart' of Casanova’s geliefde Lucia uit 'Een schitterend gebrek'. Hun samenhang wordt nu voor het eerst zichtbaar dankzij deze schat aan unieke documenten en ongekende beelden.

Over 'Mijn verzonnen familie'

Het boek Mijn verzonnen familie staat barstensvol persoonlijke en historische documenten, anekdotes, foto’s en schilderijen, is een monument voor de
verbeelding. Vijfentwintig jaar geleden verscheen De zwarte met het witte hart, Arthur Japins eerste roman. Om dat te vieren vroeg De Arbeiderspers hem voor één keer zijn kleurrijke archieven te openen. Het resultaat is dit boek, waarin de echte mensen achter de romanfiguren tevoorschijn komen en – voor het eerst – de nauwe banden zichtbaar worden tussen het leven en het werk van hun schrijver.

Mijn verzonnen familie is een pleidooi voor onafhankelijkheid, kunstzin, levenslust en literatuur; een volstrekt uniek project in de Nederlandse letteren en een onmisbaar bezit voor iedere lezer die van Japins boeken geniet.

Over Arthur Japin

Arthur Japin schrijft romans en verhalen, toneelstukken en soms een filmscenario. Met zijn eerste roman De zwarte met het witte hart brak hij nationaal en internationaal door. Sindsdien verschenen van zijn werk 43 vertalingen in meer dan 20 talen. Een schitterend gebrek won de Libris-Literatuurprijs, De overgave de NS-Publieksprijs. Ook schreef Arthur Japin het Boekenweekgeschenk De grote wereld. ​​Volgend jaar, in 2023, wordt de Engelstalige verfilming van ‘Een schitterend gebrek’ verwacht.

Nederland Leest

Deze activiteit vindt plaats tijdens Nederland Leest. Een goed boek brengt gesprekken op gang en verbindt lezers met elkaar. In november leest heel Nederland daarom één boek. Lezers krijgen Mevrouw mijn moeder van Yvonne Keuls cadeau van de bibliotheek, het centrum voor ontmoeting en gesprek. Je krijgt dit boek bij deelname aan één van de activiteiten of je kunt het boek halen bij de bibliotheek.

In samenwerking met

Ook tijdens Nederland Leest

• UITVERKOCHT: Adriaan van Dis: over oud worden en jong blijven

Adriaan van Dis (nog net 75 jaar) is ter gelegenheid van 75 jaar bibliotheek Bunschoten te gast in Bunschoten-Spakenburg. In samenwerking met het CultuurPlatform en de Bruna Bunschoten organiseren wij...