Avond van het Boek

13 maart 2021, van 20:00 tot 21:30 | de Bibliotheek het Eemhuis

Kosten: €7,50 online en €25,- live

Deze activiteit heeft in het verleden plaatsgevonden. Klik hier voor alle actuele activiteiten.

Schrijvers Marieke Lucas Rijneveld en Hanna Bervoets worden tijdens de Avond van het Boek in het Eemhuis geïnterviewd door programmamaker Tim den Besten over hun boeken, hun schrijverschap en prijzen. Voor de organisatie van deze avond, die tijdens het Voorwoord van de Boekenweek plaatsvindt, hebben de Bibliotheek Eemland en de Nacht van de Literatuur de handen ineengeslagen.

De Nacht van de Literatuur van september 2020 is opgeschoven naar 13 maart. We hebben ervoor gekozen om een proloog te maken voor de echte Nacht van de Literatuur, die zal plaatsvinden op 18 september 2021. 

Over de schrijver en de interviewer

Marieke Lucas Rijneveld won in 2020, samen met vertaalster Michele Hutchison, als eerste Nederlandse schrijver ooit de Booker International Prize met de roman ‘De avond is ongemak’ (vertaald als 'The Discomfort of Evening’). In november 2020 verscheen het eveneens lovend ontvangen ‘Mijn lieve gunsteling’. De auteur is geen onbekende voor Amersfoort: in 2017 was Rijneveld al eens te gast bij de Nacht van de Literatuur. 

Hanna Bervoets
Bervoets (36) is de jongste schrijfster van het Boekenweekgeschenk sinds Hella Haasse in 1948. Het boek gaat over internetmoderators, verklapte ze in een interview op radio1. "Dat zijn die mensen die bepalen wat we wel of niet mogen schrijven op sociale media. Conspiracy theories komen dus ook uitgebreid aan de orde." Actueler kan niet.
Bervoets schrijft romans, columns, essays, recensies en toneelstukken. In haar werk komen vaak vragen aan de orde over de effecten van het gebruik van nieuwe technologieën. Zij ontving in 2017 de Frans Kellendonk-prijs voor haar gehele oeuvre.

Tim den Besten is bekend als presentator, documentairemaker en interviewer. In het programma Tim's Tent interviewde hij in 2018 ook Marieke Lucas Rijneveld. Verder schreef hij de bundel 'Zou er wifi in de hemel zijn?'. In dat verband was hij in 2019 al eens gast van de Nacht van de Literatuur.

Live en online tickets

In verband met coronarichtlijnen zijn er vooralsnog 30 kaartjes à €25 te koop voor fysieke aanwezigheid tijdens de avond in het Eemhuis. Daarnaast zal de gehele avond in hoge kwaliteit live worden gestreamd. Online tickets zijn verkrijgbaar voor €7,50. Wie zich opgeeft voor een fysiek kaartje nadat de eerste 30 tickets zijn vergeven, komt op de reserveringslijst en krijgt op een later tijdstip bericht.

De live tickets zijn al uitverkocht. Online de livestream volgen is wel nog mogelijk.

Koop hier je kaarten

Wij hebben iedereen in bezit van een ticket vrijdagmorgen een link gestuurd waarmee toegang wordt verkregen tot de avond. 

Niet ontvangen? Kijk eerst in de spam of de map 'ongewenst'. Kom je er niet uit? Stuur een WhatsAppje naar +31658816948.


Fotocredit: Jouk Oosterhof