Bastiaan Ragas - Jezus, waarom?

18 maart 2024, van 19:30 tot 21:00 | Inloop 19.15 uur | de Bibliotheek Bunschoten

Kosten: €5 (met koffie/thee)

Deze activiteit heeft in het verleden plaatsgevonden. Klik hier voor alle actuele activiteiten.

Wie of wat is God? Wat is de Bijbel voor een boek? Waar komt de figuur van Jezus vandaan? En waarom zijn de verhalen van en over Jezus nog zo waardevol? In zijn boek 'Jezus, waarom?' zoekt acteur, zanger en schrijver Bas(tiaan) Ragas deze vragen en nog veel meer uit. Tijdens de Boekenweek vertelt Bas over zijn boek.

Kaartje kopen

Gefascineerd door de Bijbelse verhalen vraagt Bas zich af wat ze ons nu nog kunnen leren. Waarom zijn ze geschreven? Door wie? En wat is de samenhang tussen al die verschillende teksten? Met die vragen gaat Bas te rade bij zijn vriend, predikant-theoloog Ad van Nieuwpoort.

We leven in een tijd waarin kerken worden omgebouwd tot appartementencomplexen, Kerstmis een gezellig familiefeestje geworden is en Pasen voor velen synoniem is voor de paashaas en The Passion. Hebben we na dertig jaar ontkerkelijking het christelijke kind niet met het badwater weggegooid? Want we gaan wel met z’n allen op zingevingsweekenden, yogaretreats en mindfulnesscursussen op Ibiza. Zijn we misschien nog steeds op zoek naar een wonder, ‘God’ of ‘iets’?

Ragas is in elk geval blijven zoeken. Gefascineerd door de Bijbelse verhalen vraagt hij zich af wat ze ons nu nog kunnen leren. Waarom zijn ze geschreven? Door wie? En wat is de samenhang tussen al die verschillende teksten? Met die vragen gaat Bas te rade bij zijn vriend, predikant-theoloog Ad van Nieuwpoort. In het voorjaar van 2018 vertrekken ze samen naar de abdij van Egmond. Aan een houten kloostertafel voeren ze de eerste open en eerlijke gesprekken die het fundament van Jezus, waarom? zullen vormen.

Over de schrijvers

Bas Ragas (1971) is zanger, theaterproducent en bestsellerschrijver van onder meer Maar je krijgt er heel veel voor terug en Papa is heel even aan de telefoon.

Ad van Nieuwpoort (1966) is theoloog, predikant van de Haagse Duinzichtkerk en schrijver van onder meer Uit de tijd: Wat bezielt een liberale dorpsdominee en Uittocht: laatste gesprekken en gedichten van Huub Oosterhuis.

In samenwerking met

Je kunt het boek Jezus, waarom? ter plekke kopen en laten signeren. Met dank aan Bruna Spakenburg.