Bert Natter over 'Leven met Lidewij'

8 december 2022, van 20:00 tot 21:30 | de Bibliotheek Baarn

Kosten: €8,50 (inclusief koffie/thee)

Deze activiteit heeft in het verleden plaatsgevonden. Klik hier voor alle actuele activiteiten.

Donderdagavond 8 december geeft Eemlandse schrijver Bert Natter in de Bibliotheek Baarn een lezing over zijn nieuwste boek 'Leven met Lidewij'. Een indrukwekkend portret over leven met een dochter met een meervoudige beperking.

Over 'Leven met Lidewij'

Met haar achttiende verjaardag in het verschiet zal Lidewij voor de wet volwassen worden. Toch blijft ze vanwege een meervoudige beperking in zekere zin altijd een kind dat zich op geheel eigen, unieke wijze ontwikkelt. In Leven met Lidewij schetst Bert Natter een liefdevol portret van zijn dochter. Hij doet een poging de werking van haar brein te doorgronden en haalt herinneringen op aan de tijd dat Lidewij nog thuis woonde. Daarnaast gaat hij op zoek naar hoe er in vroeger tijden werd gedacht over kinderen met een beperking. Gaandeweg probeert hij een antwoord te vinden op de vraag wat een mens eigenlijk een mens maakt.

Over Bert Natter

Bert Natter is geboren en getogen in Baarn. Hij is een Nederlands schrijver, oud-uitgever en voormalig journalist. Hij publiceerde diverse (jeugd)boeken en schreef Het Rijksmuseum Kookboek (2004). Zijn literaire debuut is de roman Begeerte heeft ons aangeraakt (2008).

Hij is bekroond met de Selexyz Debuutprijs 2009 en met de Lucy B. en C.W. van der Hoogtprijs 2010. Tevens kreeg zijn debuut een vermelding op de longlist van de Academica Debutanten Prijs 2009, een eervolle vermelding voor de Anton Wachterprijs 2008 en een nominatie voor de Halewijnprijs 2008.

Bert Natter is getrouwd met Hester Kuiper, wetenschappelijk onderzoeker bij het Rijksmuseum. Samen hebben ze twee dochters.

Meer informatie op zijn eigen website.

Tickets