Bijeenkomst: Schade en gevolgen van seksueel misbruik bij mannen

26 november 2021, van 13:30 tot 15:30 | de Bibliotheek het Eemhuis

Kosten: gratis

Op heel jonge leeftijd maakten Rinke en Paul mee dat zij seksueel werden misbruikt. Wat “spel” voor een ander leek werd voor hen als slachtoffer levensbepalend. Na dat ene moment van de eerste aanraking veranderde het voor hen liggende leven. Tijdens de bijeenkomst geven Rinke en Paul informatie over de schade en de gevolgen van seksueel misbruik op jonge leeftijd, maar ook geven ze inzicht in wát er dan precies gebeurt. Deze bijeenkomst is op 26 november in de Bibliotheek het Eemhuis.

Tijdens deze middag krijg je de kans om in een psychodramaopstelling te ervaren wat er in de persoon die slachtoffer werd gebeurt. Eerdere deelnemers (vaak hulpverleners) reageerden achteraf met “nu snap ik wat ik nooit begreep bij het slachtoffer”. We nodigen je uit in te stappen in het onderwerp Traumaseksualiteit. Wie je ook bent, partner, slachtoffer, hulpverlener, arts, leraar, familielid, maak het mee en voel je vrij te vragen wat je ooit al had willen vragen of weten.

Rinke Oost is psychodramatherapeut en opleider Traumaseksuologie.
Paul van Dam is theoloog (pastorale psychologie), kerkelijk voorganger en naast activist ook voorlichter.

Beiden zijn ervaringsdeskundigen jong seksueel misbruik en verbonden aan het Expertise Centrum Traumaseksuologie (Excetra).