GEANNULEERD: Workshop Black Mirror Stories

16 september 2023, van 14:00 tot 15:30 | de Bibliotheek het Eemhuis

Kosten: Gratis

Deze activiteit heeft in het verleden plaatsgevonden. Klik hier voor alle actuele activiteiten.

In de gratis workshop Black Mirror Stories creëer je je eigen gitzwarte raadsels over technologie. De andere deelnemers moeten de oplossing van jouw verhaal gaan raden. Voor volwassenen en jongeren vanaf 15 jaar.

Deze workshop is ontwikkeld door kunstenaar Roos Groothuizen, met een knipoog naar de serie Black Mirror en het spel Black Stories. Black Mirror is een science fictionserie. Elke aflevering is een ander verhaal waarin technologische ontwikkelingen van deze eeuw centraal staan. Vaak heeft de technologie in de serie een bijzonder effect op de wereld van de hoofdpersonen. Black Stories is een kaartspel met gitzwarte raadsels. Een speler heeft een raadselkaart vast en de andere spelers moeten raden wat er met het personage in het verhaal mis is gegaan door ja/nee-vragen te stellen.

In de workshop Black Mirror Stories creëer je je eigen gitzwarte raadsels over technologie. De andere deelnemers moeten de oplossing van jouw verhaal gaan raden.

Met Black Mirror Stories bedenk je toekomstige en fantasierijke scenario’s en kan je de (negatieve) consequenties van bijvoorbeeld technologie tastbaar maken.

Kom ook naar

 • 11 sep t/m 05 okt Tentoonstelling Nepnieuws en jij

  Wat gebeurt er als we steeds meer vertrouwen op sociale media en het internet, voor bijna al onze informatie? Welke informatie zien we en welke missen we? Hoe weten we of iets waar is of niet? En wat kunnen...

  11 september 2023 t/m 5 oktober 2023

  de Bibliotheek het Eemhuis

 • do 05 okt Privacy Praat - inloopcafé over online privacy

  "Ik vraag altijd om toestemming als ik een foto van iemand maak, ik weet wat een tracking pixel is"...Dit soort stellingen liggen op tafel bij Privacy Praat; een inloopcafé als afsluiting van de tentoonstelling...

  Van 15:00 tot 16:30

  Espressobar De Draak, het Eemhuis