Blikopeners - Samen duurzaam voeden. Door Inge Pastoor

16 november 2023, van 11:30 tot 13:00 | de Bibliotheek Baarn

Kosten: Gratis (inclusief lunch)

Deze activiteit heeft in het verleden plaatsgevonden. Klik hier voor alle actuele activiteiten.

Inge Pastoor vindt het belangrijk om met je voeding zo dicht mogelijk bij de seizoenen te blijven. Eind 2021 maakte zij kennis met het concept van Herenboeren Nederland, toen er op de grens van Baarn en Soest een nieuwe herenboerderij werd opgestart. Inmiddels is zij een enthousiast en actief lid van deze coöperatie. Inge vertelt graag over de manier waarop je samen duurzaam voedsel produceert en over de huidige ontwikkeling van Herenboerderij Willemshoeve.

Aanmelden

Herenboerderij

Een Herenboerderij is in het kort een coöperatief gemengd bedrijf, eigendom van zo’n 250 huishoudens. De boer werkt in dienst van de coöperatie en produceert voedsel, exclusief voor deze huishoudens. Hij/zij werkt idealiter vraag gestuurd, en levert op termijn jaarrond groenten, fruit, eieren en vlees van rund, varken en kip. De leden delen met elkaar de kosten, wat ze terugkrijgen is eten. Het ondernemerschap is verplaatst van de boer, naar de burger (die ook consumeert).

Behalve een plek waar eten wordt geproduceerd, is een Herenboerderij ook de plaats waar mensen samenkomen, ze elkaar en hun boer spreken en waar nieuwe vriendschappen en mooie initiatieven ontstaan. Recepten worden uitgewisseld, er worden inspirerende workshops en lezingen verzorgd, leuke kinderactiviteiten georganiseerd en rondleidingen gegeven.

Bekijk de website van Herenboerderij Willemshoeve

Met lunch

Na de lezing is er een kleine lunch gesponsord door Boni Baarn. Vanwege de aankopen vinden we het fijn als je jezelf van tevoren aanmeldt. 

Over Blikopeners

Blikopeners is een reeks lezingen die maandelijks plaatsvindt in de Bibliotheek Baarn, Bunschoten en Leusden. De spreker komt uit de regio of er wordt over een lokaal thema of verhaal verteld.

Meer Blikopeners

Meer Blikopeners