Blikopeners - Tussen openbaar en privé. Door burgemeester Gerolf Bouwmeester

26 oktober 2023, van 11:30 tot 13:00 | de Bibliotheek Leusden

Kosten: Gratis (met lunch, hiervoor aanmelden via website)

Deze activiteit heeft in het verleden plaatsgevonden. Klik hier voor alle actuele activiteiten.

Burgemeester Gerolf Bouwmeester, geïnstalleerd in 2017, beschouwt zijn functie als het mooiste ambt dat er bestaat. Tijdens de Blikopeners deelt hij zijn ervaringen, hoe hij burgemeester werd en hoe hij invulling geeft aan het ambt. Wat betekent het voor zijn gezin en welke keuzes maak je? Tijdens de Blikopeners krijg jij de kans om vragen te stellen en een uniek inzicht te krijgen in onze burgemeester.

Aanmelden

Burgemeester Gerolf Bouwmeester werd op 7 september 2017 geïnstalleerd in het, zoals hij het destijds zelf noemde, mooiste ambt dat er bestaat. In zijn toespraak bij deze gelegenheid sprak hij de woorden: “Het is voor mij een grote eer om deze gemeenschap vanaf vandaag als uw burgemeester te mogen dienen. Het is nauwelijks te beschrijven hoe het voelt om hier vandaag te mogen staan.”

Toch zal hij tijdens deze Blikopeners een poging daartoe doen. Daarnaast zal hij kort ingaan op hoe hij burgemeester is geworden en op welk wijze hij invulling geeft aan het ambt. Daarbij zal hij vooral ook ingaan op de invloed die het ambt heeft op de balans tussen de publieke persoon en privé persoon van de burgemeester. Wat betekent het voor zijn gezin en welke keuzes maak je? Burgemeester ben je uiteindelijk 24 uur per dag, 7 dagen in de week en 365 dagen per jaar.

Tijdens de Blikopeners krijg je de gelegenheid om jouw vragen te stellen aan burgemeester Bouwmeester. Wat heb je altijd al willen weten over jouw burgemeester? Dit is jouw kans om een uniek inzicht te krijgen in onze burgemeester.

Met lunch

Na de lezing is er een kleine lunch gesponsord door AFAS Software. Vanwege de aankopen vinden we het fijn als je jezelf van tevoren aanmeldt.

Over Blikopeners

Blikopeners is een reeks lezingen die maandelijks plaatsvindt in de Bibliotheek Leusden, Baarn en Bunschoten. De spreker komt uit de regio of er wordt over een lokaal thema of verhaal verteld.

Meer Blikopeners