UITVERKOCHT: Blikopeners - Pon, van winkel tot wereldspeler. Door Vera Smeets

1 juni 2023, van 11:30 tot 13:00 | de Bibliotheek Leusden

Kosten: Gratis (met lunch)

Op donderdag 1 juni is het tijdens Blikopeners de beurt aan Vera Smeets, collectiemanager van de Historische Bedrijfscollectie bij Pon’s Automobielhandel in Leusden. Laat je onderdompelen in de rijke geschiedenis van het familiebedrijf Pon aan de hand van oude foto’s, films en historische feitjes.

We starten in het jaar 1867, toen Gerarda en Gerrit Pon een kruidenierszaak openden op de Groenmarkt in Amersfoort. De handel wordt overgedragen van generatie op generatie. Dit heeft Pon eind jaren '60 van Amersfoort naar Leusden gebracht en uiteindelijk naar het wereldtoneel. Hier is Pon vandaag de dag actief met meer dan 16.000 medewerkers in 65 landen. In vogelvlucht, met de focus op de automobielhandel in de omgeving Amersfoort en Leusden, reizen we deze lezing door de tijd.

De oude Volkswagens die via het spoor vanuit Duitsland het perron in Amersfoort op reden, weet jij het nog?

Met lunch

Na de lezing is er een kleine lunch gesponsord door Rotary Leusden. Vanwege de aankopen vinden we het fijn als je jezelf van tevoren aanmeldt.

Aanmelden

Over Blikopeners

Blikopeners is een reeks lezingen die maandelijks plaatsvindt in de Bibliotheek Leusden, Baarn en Bunschoten. De spreker komt uit de regio of er wordt over een lokaal thema of verhaal verteld.