Blikopeners: Caroline Nelissen over haar nieuwe boek: "De Krantenjongen, het verhaal van een moderne werkslaaf" (AFGELAST)

24 september 2020, 11:30 | de Bibliotheek Leusden

Kosten: gratis

Deze activiteit heeft in het verleden plaatsgevonden. Klik hier voor alle actuele activiteiten.

Op donderdag 24 september is het tijdens Blikopeners de beurt aan Caroline Nelissen. Nelissen vertelt meer over haar dit jaar te verschijnen boek "De Krantenjongen, het verhaal van een moderne werkslaaf". Deze lezing is in de Bibliotheek Leusden.

In 2016 kwam Caroline Nelissen in contact met een man die vroeg of ze een boek over zíj́n leven zou willen schrijven. Omdat het schrijven van een biografie zorgvuldigheid en integriteit vereist, vroeg ze de 48-jarige man of hij eerst zelf iets op papier kon zetten. De 140 velletjes handgeschreven, verwarde verhalen die ze moest ontcijferen om ze te begrijpen, raakten haar zo diep dat ze ‘ja’ zei. En dat heeft ze geweten. Het verhaal van Stijn (pseudoniem) speelt zich af aan het eind van de vorige eeuw.

Over Caroline Nelissen

Caroline Nelissen schreef in 2012 haar eerste non-fictieroman D@TEN en in 2014 de fictieve roman: Kijk daar loopt een stewardess. In deze Blikopener neemt ze u mee op haar driejarige zoektocht waaruit halverwege het jaar 2020 het boek: De Krantenjongen, het verhaal van een moderne werkslaaf, tevoorschijn zal komen.

Inclusief lunch

Na de lezing is er een kleine lunch gesponsord door Bloemendal Vastgoed. Vanwege de aankopen stelt de organisatie het op prijs als je jezelf van tevoren aanmeldt. 

AFGELAST

Deze activiteit is helaas gecanceld. 


Blikopeners is een reeks lezingen die iedere laatste donderdag van de maand plaatsvindt in de Bibliotheek Leusden. Meestal komt de spreker uit de regio of wordt er over een lokaal thema of verhaal verteld. 

Agenda Blikopeners

 • Blikopeners: Marcel Magnée over het Nederlandse erfrecht

  Donderdag 29 oktober vertelt notaris Marcel Magnée tijdens Blikopeners meer over erven, schenken en het Nederlandse erfrecht. Een praktische lezing die je handvatten geeft om op je eigen situatie toe te...

  donderdag 29 oktober 2020, 11:30

  de Bibliotheek Leusden

  Bekijk details van Blikopeners: Marcel Magnée over het Nederlandse erfrecht

 • Blikopeners: Ronald Polak over zijn laatste boek "Afgemarcheerd"

  Ronald Polak onderzocht voor zijn boek "Afgemarcheerd!" wat zich na 5 mei precies afspeelde rond de ontwapening van de Wehrmacht in Leusden en elders. Waarom bleef deze gebeurtenis eigenlijk zo lang onbekend?...

  donderdag 26 november 2020, 11:30

  de Bibliotheek Leusden

  Bekijk details van Blikopeners: Ronald Polak over zijn laatste boek "Afgemarcheerd"

Meer Blikopeners