Blikopeners: Ewa Maria Wagner - Vrouwelijke componisten

20 oktober 2022, van 11:30 tot 13:00 | de Bibliotheek Baarn

Kosten: Gratis

Op donderdag 20 oktober is er weer een Blikopener in de bibliotheek te beleven. Ewa Maria Wagner vertelt over twee vrouwelijke Nederlandse componisten, die weliswaar tijdelijk in Baarn woonden, maar juist hier de beslissingen namen die hun leven voorgoed veranderden. Wagner gaat in op de tijd die nog tot kortgeleden de beroepskeus van een vrouw onmogelijk maakte en stelt zich de vraag waarom vrouwelijke componisten nog steeds zo weinig aandacht op de Nederlandse podia krijgen.

Fotocredit: Esther de Bruin

Ewa Maria Wagner

Ewa Maria Wagner is musicus met een voorliefde voor taal en het geschreven woord. Die liefde heeft ze lange tijd geheimgehouden, ze koesterde de letteren als de muziek tot stilte komt. De compassie met taal was groot genoeg om een wending aan haar leven te geven. In 2019 verscheen haar debuutroman Het Tristan Akkoord in NL en in 2022 in Duitsland. Het boek is in het Nederlands geschreven en dat is niet de moedertaal van de schrijfster. Tot vandaag is Nederlands niet alleen haar inspiratie maar ook haar levensstijl en denktrant, ze leert zelfs iedere dag nog nieuwe woorden. Of ze nu schrijvend musicus is of musicerende schrijver mag u zelf proberen te ontdekken.

Inclusief lunch

Na de lezing is er een kleine lunch gesponsord door Jumbo Den Blanken in Baarn. Vanwege de aankopen stelt de organisatie het op prijs als je jezelf van tevoren aanmeldt.

Blikopeners

Blikopeners is een reeks lezingen die maandelijks plaatsvindt in de Bibliotheek Leusden, Baarn en Bunschoten. De spreker komt uit de regio of er wordt over een lokaal thema of verhaal verteld.