Blikopeners: Hoe blijft mijn leven betekenisvol? Door Carola van den Heuvel

26 januari 2023, van 11:30 tot 13:00 | de Bibliotheek Leusden

Kosten: Gratis (met lunch)

Deze activiteit heeft in het verleden plaatsgevonden. Klik hier voor alle actuele activiteiten.

Fotograaf Arnaud Mooij

Carola van den Heuvel-Oosterwijk is geestelijk verzorger en vertelt wat het Centrum voor Levensvragen kan betekenen bij levensvragen.

Geestelijk verzorgers bieden professionele begeleiding, hulpverlening en advisering bij zingeving, levensbeschouwing en levensvragen.

Het gaat vaak om gesprekken na ingrijpende gebeurtenissen, zoals het verlies van gezondheid, werk of een relatie. Of over eenzaamheid en omgaan met situaties die je zo graag anders had gewild. Betekenisvol leven gaat over leven en sterven, en hoe je daar mee om gaat.

Door na de lezing in gesprek te gaan, kunnen de deelnemers zelf een antwoord op de vraag naar betekenisvol leven proberen te vinden.

Fotograaf: Arnaud Mooij

Met lunch

Na de lezing is er een kleine lunch gesponsord door Rotary Leusden. Vanwege de aankopen vinden we het fijn als je jezelf van tevoren aanmeldt. 

Aanmelden

Over Blikopeners

Blikopeners is een reeks lezingen die maandelijks plaatsvindt in de Bibliotheek Leusden, Baarn en Bunschoten. De spreker komt uit de regio of er wordt over een lokaal thema of verhaal verteld.

Meer blikopeners

 • Blikopeners - Mijn leven overhoop. Door Christa Tomassen Heek

  Christa schreef haar levensverhaal over tranen van groot verdriet over haar leverziekte, het overlijden van haar eerste man en haar kinderloosheid. Maar ook over vreugdetranen. Door haar nieuwe lever,...

  woensdag 15 februari 2023, van 11:30 tot 13:00

  de Bibliotheek Bunschoten

 • Blikopeners - De Olympische Spelen van 2024. Door Marc van den Tweel

  Marc van den Tweel is directeur van NOC*NSF. Hij spreekt over 'De Olympische Spelen 2024'. Hij stipt de weg ernaartoe en bijbehorende voorbereiding aan. Hij spreekt kort over maatschappelijke initiatieven...

  donderdag 23 februari 2023, van 11:30 tot 13:00

  de Bibliotheek Leusden

 • Blikopeners - Ik doe alles vanuit mijn hart. Door Alie Nagel

  Alie’s dochter Jaëla heeft NBIA; een ongeneeslijke stofwisselingsziekte. Alie beseft dat wanneer het grote geluk niet meer haalbaar blijkt, ze zoveel mogelijk kleine gelukjes met haar gezin bij elkaar...

  woensdag 22 maart 2023, van 11:30 tot 13:00

  de Bibliotheek Bunschoten

 • Blikopeners - Hoezo oud? Door Hans Koot

  We worden steeds ouder en dat merken we op allerlei manieren. Maar wat gebeurt er eigenlijk met ons lichaam en dus ook met onze hersenen als we ouder worden? En hoe houden we hoofd en hart lenig? Emeritus...

  donderdag 30 maart 2023, van 11:30 tot 13:00

  de Bibliotheek Leusden

 • Blikopeners - Spakenburgse traditie. Door Wimpje Blokhuis

  De klederdracht van Bunschoten-Spakenburg en Eemdijk is uniek en Wimpje Blokhuis weet veel van deze prachtige kostuums. Je kan haar alles vragen over de dracht die nog steeds door haar gedragen wordt.

  woensdag 19 april 2023, van 11:30 tot 13:00

  de Bibliotheek Bunschoten

Meer Blikopeners