UITVERKOCHT Blikopeners - Mijn leven overhoop. Door Christa Tomassen Heek

15 februari 2023, van 11:30 tot 13:00 | de Bibliotheek Bunschoten

Kosten: Gratis (inclusief lunch)

Deze activiteit heeft in het verleden plaatsgevonden. Klik hier voor alle actuele activiteiten.

Christa schreef haar levensverhaal over tranen van groot verdriet over haar leverziekte, het overlijden van haar eerste man en haar kinderloosheid. Maar ook over vreugdetranen. Door haar nieuwe lever, nieuwe liefde en grote geloof in een liefdevolle God. Haar verhaal is aangrijpend, maar ook troostvol.

Over 'Mijn leven overhoop'

Als jonge twintiger ondergaat Christa een ingrijpende levertransplantatie. Samen met haar man Géor, met wie ze een paar maanden eerder is getrouwd, moet ze leren leven met een nieuwe lever. De gevolgen van haar ziekte en de transplantatie zijn zwaar en hebben ook gevolgen voor haar liefste wens: kinderen krijgen met haar man en maatje. Als haar grote liefde op 32-jarige leeftijd plotseling overlijdt na een hartinfarct, wordt de bodem onder haar leven weggeslagen.

In Mijn leven overhoop lees je het diep ontroerende verhaal van een vrouw die met de brokstukken van haar leven verder probeert te leven. Ze neemt je mee in de rouw om haar man en haar kinderloosheid en hoe ze ondanks diepe dalen van depressie, wanhoop en een eetstoornis opkrabbelt en nieuwe liefde en levensvreugde vindt. Daarin spelen haar familie en haar geloof in een liefdevolle God een doorslaggevende rol. Het is een geloof dat ze door haar talenten en haar getuigenis leert door te geven aan anderen.

Over Christa Tomassen Heek

Christa Tomassen (1972) is geboren en getogen in Bunschoten-Spakenburg en woont er nog altijd samen met haar man, Gert. Ze werkt parttime op kantoor. Naast haar hobby’s lezen, winkelen en fietsen, geeft ze met veel passie al jaren de cursus van Alpha: samen delen en vertellen over wat Jezus heeft gedaan.

Met lunch

Na de lezing is er een kleine lunch gesponsord door Rotary Spakenburg. Vanwege de aankopen vinden we het fijn als je jezelf van tevoren aanmeldt. 

Aanmelden

Over Blikopeners

Blikopeners is een reeks lezingen die maandelijks plaatsvindt in de Bibliotheek Bunschoten, Leusden en Baarn. De spreker komt uit de regio of er wordt over een lokaal thema of verhaal verteld.

Meer Blikopeners

 • UITVERKOCHT: Blikopeners - Hoezo oud? Door Hans Koot

  We worden steeds ouder en dat merken we op allerlei manieren. Maar wat gebeurt er eigenlijk met ons lichaam en dus ook met onze hersenen als we ouder worden? En hoe houden we hoofd en hart lenig? Emeritus...

  donderdag 30 maart 2023, van 11:30 tot 13:00

  de Bibliotheek Leusden

 • Blikopeners - Spakenburgse traditie. Door Wimpje Blokhuis

  De klederdracht van Bunschoten-Spakenburg en Eemdijk is uniek en Wimpje Blokhuis weet veel van deze prachtige kostuums. Je kan haar alles vragen over de dracht die nog steeds door haar gedragen wordt.

  woensdag 19 april 2023, van 11:30 tot 13:00

  de Bibliotheek Bunschoten

 • Blikopeners - Trouw aan de Oranjes. Door Fred Lammers

  Fred Lammers is een echte koningshuiskenner. Hij schrijft al sinds de jaren '60 over de Oranjes. Dat deed hij 40 jaar voor het dagblad Trouw en daarnaast heeft hij veel boeken geschreven over het koningshuis...

  donderdag 20 april 2023, van 11:30 tot 13:00

  de Bibliotheek Baarn

 • Blikopeners - Geluk door smaak. Door Barend Boot

  Donderdag 11 mei komt Barend Boot (Boot Koffie - Koffiebranderij en Koffie Winkel) zijn passie voor de mooiste koffie met je delen. Het merk Boot Koffie viert dit jaar haar 50-jarig bestaan en is nog altijd...

  donderdag 11 mei 2023, van 11:30 tot 13:00

  de Bibliotheek Baarn

 • VERPLAATST: Blikopeners - Ik doe alles vanuit mijn hart. Door Alie Nagel

  Alie’s dochter Jaëla heeft NBIA; een ongeneeslijke stofwisselingsziekte. Alie beseft dat wanneer het grote geluk niet meer haalbaar blijkt, ze zoveel mogelijk kleine gelukjes met haar gezin bij elkaar...

  woensdag 24 mei 2023, van 11:30 tot 13:00

  de Bibliotheek Bunschoten

Meer Blikopeners