Blikopeners - Jouw rouw. Door Eva Folkersma

26 maart 2024, van 10:00 tot 11:30 | de Bibliotheek Bunschoten

Kosten: Gratis (inclusief koffie/thee met wat lekkers)

Deze activiteit heeft in het verleden plaatsgevonden. Klik hier voor alle actuele activiteiten.

Rouwen is een normale reactie op verlies. Door te rouwen kijk je het verlies aan en ga je ermee aan de slag. Op jouw manier. Een rouwproces is een reis die je moet maken, door een onbekend landschap, zonder routekaart. Eva Folkersma (Geestelijk Begeleider) vertelt je graag meer over dat onbekende landschap en wat je onderweg allemaal tegen kunt komen.

Aanmelden

 • Wat is rouw precies?
 • Waarom reageert iedereen daar anders op?
 • En wat hebben liefde en rouw met elkaar te maken?

Dat zijn zomaar wat vragen die in deze Blikopeners aan de orde komen.

Jouw rouwproces heeft alles te maken met hoe je zelf in elkaar zit, maar ook hoe je hebt geleerd om te gaan met situaties van verlies. Er bestaat dus geen blauwdruk voor rouw.

Rouwen doe je op alle fronten: in gedachten, in gevoelens, in je lijf, in je waarneming en op de laag van je identiteit. Meer weten over rouw kan je helpen om er zelf mee aan de slag te gaan op een manier die werkt voor jou.

Over Eva Folkersma

Eva is HR-strateeg en Verlies-, rouw- en stervensbegeleider bij Spatium Spiritus. Haar praktijk voor mensen met levens- en stervensvragen.

Met lekkers

Na de lezing is er koffie of thee met wat lekkers gesponsord door Rotary Bunschoten-Spakenburg. Vanwege de aankopen vinden we het fijn als je jezelf van tevoren aanmeldt. 

Over Blikopeners

Blikopeners is een reeks lezingen die maandelijks plaatsvindt in de Bibliotheek Baarn, Bunschoten en Leusden. De spreker komt uit de regio of er wordt over een lokaal thema of verhaal verteld.

Meer Blikopeners

 • Blikopeners - Leusden en Neuengamme. Door Arry Voorsmit

  Aan het einde van de oorlog zijn 37 inwoners van Leusden, Stoutenburg en Achterveld, voornamelijk verzetsmensen uit de gemeente, opgepakt en getransporteerd. Deze mannen, die bij de razzia in Putten op...

  donderdag 25 april 2024, van 11:30 tot 13:00

  de Bibliotheek Leusden

 • Blikopeners - Vleermuizen. Door Zomer Bruijn

  Zomer Bruijn, vleermuisdeskundige, natuurkenner en filmer komt vertellen over vleermuizen. Hij maakt een mooie combinatie tussen zijn voorliefde voor vleermuizen en het maken van natuurfoto’s en -films....

  donderdag 30 mei 2024, van 11:30 tot 13:00

  de Bibliotheek Leusden

Meer Blikopeners