Blikopeners - Aat van der Harst met het verhaal van een wandeling in de straten van zijn jeugd

30 januari 2020, 12:00 | de Bibliotheek Leusden

Kosten: gratis

Blikopeners is een reeks lezingen die iedere laatste donderdag van de maand plaatsvindt in de Bibliotheek Leusden. Meestal komt de spreker uit de regio of wordt er over een lokaal thema of verhaal verteld. Op donderdag 30 januari is het de beurt aan wandelcoach en verhalenverteller Aat van der Harst. Na de lezing is er een lunch die wordt verzorgd door Pon.

Aat zwerft veel in de bossen rond Leusden: Landgoed den Treek, de Boom en Stoutenburg. Vandaag neemt hij u mee op een wandeling door zijn jeugd in de stad Den Haag eind jaren vijftig. Iedereen zal zich kunnen herkennen in een bezoek aan de oude school, het woonhuis van toen en de wijk waar je opgroeide en speelde. Vanaf de oude school wandelt Aat verder langs de gedichten en de standbeelden in zijn vroegere stad. Hij laat je stilstaan bij plekken die bijgebleven zijn, bij een bijzonder bruggetje en bij een bijzondere ontmoeting. Zijn verhalen verbinden momenten in de tijd.

Over Aat van der Harst

Aat van der Harst is auteur van boeken over emoties, over wandelen en over verhalen. Zijn boek Wandel je Wijzer wordt al jaren goed verkocht en werd gepresenteerd in de Bibliotheek Eemland. Als wandelcoach begeleidt hij mensen bij loopbaanvragen en bij existentiele levensvragen. Hij doet dat wandelend met individuen en groepen in bossen rond Leusden.

Aanmelden

Na de lezing is er een lunch die wordt verzorgd door Pon. Vanwege de aankopen stelt de organisatie het op prijs als u zich van tevoren aanmeldt.