Blikopeners: Caroline Nelissen - Proces van een boek schrijven

26 augustus 2021, 11:30 | de Bibliotheek Leusden

Kosten: gratis

Caroline Nelissen

Op donderdag 26 augustus is het tijdens Blikopeners de beurt aan schrijfster Caroline Nelissen. Haar boek 'Waardoor het begon' verschijnt eind dit jaar. In deze Blikopeners in de Bibliotheek Leusden vertelt Nelissen over de lange weg daar naartoe.

Na een loopbaan als lerares lichamelijke opvoeding, senior purser bij de KLM en trainer-coach, schreef Caroline Nelissen in 2012 haar eerste non-fictieroman D@TEN. Naast een aantal korte verhalen verscheen in 2014 de fictieve roman: Kijk daar loopt een stewardess.  In 2016 werd ze gevraagd om het levensverhaal van een 48-jarige man te schrijven. Zijn verhalen raakten haar zo diep dat ze daar mee instemde. In Waardoor het begon vertelt Stijn Avondrood over de eerste dertig jaar van zijn leven aan het einde van de vorige eeuw. Hij groeit op als het zwarte schaap in een asociaal gezin met tirannieke ouders, drie oudere zusjes en een jonger broertje. Op zoek naar waardering en aandacht, maar geleid door gebrek aan zelfvertrouwen en naïeve eerlijkheid komt hij voortdurend in de problemen. Zelfs nadat hij twee keer achter elkaar moet vluchten voor mensen die hij dacht te kunnen vertrouwen, belandt hij alsnog in de cel. Het is een verhaal over uitbuiting, vernedering en mishandeling. Maar ook over levenslust, doorzettingsvermogen en dierenliefde.

Inclusief lunch

Na de lezing is er een kleine lunch gesponsord door Bloemendal Vastgoed b.v.. Vanwege de aankopen stelt de organisatie het op prijs als je jezelf van tevoren aanmeldt.

Deze activiteit vindt live in de bibliotheek plaats onder voorbehoud van restricties van de overheid.

Blikopeners is een reeks lezingen die maandelijks plaatsvindt in de Bibliotheek Leusden en Baarn. De spreker komt uit de regio of er wordt over een lokaal thema of verhaal verteld.

Meer Blikopeners