Blikopeners - Familieopstelling. Door Marloes Luijken

21 maart 2024, van 10:30 tot 12:00 | de Bibliotheek Baarn

Kosten: Gratis (inclusief koffie/thee met wat lekkers)

Deze activiteit heeft in het verleden plaatsgevonden. Klik hier voor alle actuele activiteiten.

Zit jij ook weleens vast in je denken? Marloes Luijken is systemisch coach en maakt in haar praktijk familieopstellingen om mensen te helpen die last hebben van negatieve gedachten en reacties. Familieopstellingen maken deze patronen, die soms van generatie op generatie worden doorgegeven, zichtbaar. Tijdens Blikopeners neemt Marloes je mee in zo’n opstelling en ontvouwt er zich een familieverhaal op tafel. Er is ook ruimte voor het stellen van vragen.

Aanmelden

Je kent ze vast wel, die momenten waarop je even vast lijkt te zitten in je denken, in patronen die je herkent van eerder. Soms door een ingrijpend moment zoals een verhuizing, nieuwe baan, het overlijden van een dierbare of andere gebeurtenis. Soms door iets onduidelijks, maar je voelt dat er iets
gebeurt.

Vaak lukt het om er zelf mee om te gaan, om weer los te komen van die niet helpende gedachten en reacties. En soms is het fijn om hierover met iemand in gesprek te gaan. 

Marloes Luijken is systemisch coach en kijkt met de cliënten binnen haar praktijk vaak naar deze patronen door het maken van een familieopstelling. Zij doet dit door middel van tafelopstellingen met houten poppetjes. Op deze manier worden patronen, die soms generatie op generatie doorgegeven worden, zichtbaar. 

Tijdens Blikopeners neemt Marloes je mee in zo’n opstelling en ontvouwt er zich een familieverhaal op tafel. Er is ook ruimte voor het stellen van vragen.

Met lekkers

Na de lezing is er koffie of thee met wat lekkers gesponsord door Plus Baarn. Vanwege de aankopen vinden we het fijn als je jezelf van tevoren aanmeldt. 

Over Blikopeners

Blikopeners is een reeks lezingen die maandelijks plaatsvindt in de Bibliotheek Baarn, Bunschoten en Leusden. De spreker komt uit de regio of er wordt over een lokaal thema of verhaal verteld.

Meer Blikopeners

 • Blikopeners - Leusden en Neuengamme. Door Arry Voorsmit

  Aan het einde van de oorlog zijn 37 inwoners van Leusden, Stoutenburg en Achterveld, voornamelijk verzetsmensen uit de gemeente, opgepakt en getransporteerd. Deze mannen, die bij de razzia in Putten op...

  donderdag 25 april 2024, van 11:30 tot 13:00

  de Bibliotheek Leusden

 • Blikopeners - Vleermuizen. Door Zomer Bruijn

  Zomer Bruijn, vleermuisdeskundige, natuurkenner en filmer komt vertellen over vleermuizen. Hij maakt een mooie combinatie tussen zijn voorliefde voor vleermuizen en het maken van natuurfoto’s en -films....

  donderdag 30 mei 2024, van 11:30 tot 13:00

  de Bibliotheek Leusden

Meer Blikopeners