Blikopeners: Frans Weijzen - Verhalen uit de praktijk van een asieladvocaat

29 juli 2021, van 11:30 tot 13:00 | de Bibliotheek Leusden

Kosten: gratis

Asieladvocaat Frans Weijzen

Op donderdag 29 juli is er in de Bibliotheek Leusden een Blikopeners van asieladvocaat Frans Weijzen. Hij heeft als asieladvocaat de hele wereld aan zijn tafel gehad en kan daar heel wat ontroerende verhalen over vertellen.

Elke oorlog (voormalig Joegoslavië, Syrië, Sierra Leone, Mozambique, Angola, Liberia) heeft zijn eigen slachtoffers en vluchtelingen. Elke onderdrukking (Iran, Irak, Eritrea, Afghanistan) zorgt voor een grote stroom ontheemden. Bij elkaar grote stromen van getraumatiseerde slachtoffers, jong en oud, die vragen om asiel, die hopen op een “nieuw” en beter leven.

Mijn houten tafel heeft veel traanvocht opgenomen, ook dat van mij.

— Frans Weijzen

Verhalen over vernedering, mishandeling, gevangenissen, doden en gewonden, over dood en bijna dood, over verlies van alles. Vluchtverhalen over hoge bergen, woeste zeeën, over hitte in de woestijn, de ijskoude nachten in Oost-Europa, de gammele bootjes, gevangenschap en slavernij, verdronken landgenoten. Maar daarnaast ook over fysieke en mentale kracht, hoop en vertrouwen, verhalen over flexibiliteit, het je weer oprichten, de taal leren, integreren!

Frans Weijzen vertelt er op zijn levendige en innemende manier over.

Inclusief lunch

Na de lezing is er een kleine lunch gesponsord door Bloemendal Vastgoed b.v.. Vanwege de aankopen stelt de organisatie het op prijs als je jezelf van tevoren aanmeldt.

Deze activiteit vindt live in de bibliotheek plaats onder voorbehoud van restricties van de overheid.

Blikopeners is een reeks lezingen die maandelijks plaatsvindt in de Bibliotheek Leusden en Baarn. De spreker komt uit de regio of er wordt over een lokaal thema of verhaal verteld.

Meer Blikopeners