UITVERKOCHT: Blikopeners: Gees-Ineke Smit - Kunstcollectie Helene Kröller-Müller

15 juli 2021, van 11:30 tot 13:00 | de Bibliotheek Baarn

Kosten: gratis

Deze activiteit heeft in het verleden plaatsgevonden. Klik hier voor alle actuele activiteiten.

Gees-Ineke Smit

Op donderdag 15 juli trapt Gees-Ineke Smit de eerste Blikopeners van de Bibliotheek Baarn af. Ze vertelt over de kunstcollectie van Helene Kröller-Müller en over de persoon.

Al tijdens haar studie kunstgeschiedenis raakte Gees-Ineke Smit geboeid door een kleine vrouw die grootse dingen voor elkaar kreeg: Helene Kröller-Müller. Zij ging kunst verzamelen die zo modern was 'dat de verf nog nat was'. Toen bleek dat er een relatie was tussen deze vrouw en Baarn, werd Helene Kröller-Müller en haar collectie kunst een continue bron van inspiratie voor Smit. Smit doet momenteel o.a. meer onderzoek naar Helene en een aantal van haar favoriete kunstenaars in de collectie van het Kröller-Müller Museum. Zo komen voor Smit twee favoriete zaken in haar werk samen: verhalen ontdekken en vertellen.

Inclusief lunch

Coop Baarn

Na de lezing is er een kleine lunch gesponsord door Coop. Vanwege de aankopen stelt de organisatie het op prijs als je jezelf van tevoren aanmeldt. 


Blikopeners is een reeks lezingen die maandelijks plaatsvindt in de Bibliotheek Leusden en Baarn. De spreker komt uit de regio of er wordt over een lokaal thema of verhaal verteld.

Meer Blikopeners

 • Blikopeners: Mariska Baalman en Arry Voorsmit - Kinderen in de Bunker

  Hoe kijken kinderen naar oorlog? Verhalen uit de Vuurlinie is de zoektocht naar de menselijke verhalen achter de feiten, waarbij we in woord en beeld de geschiedenis op een speelse manier levend en levendig...

  donderdag 29 september 2022, van 11:30 tot 13:00

  de Bibliotheek Leusden

 • Blikopeners: Gaby Misuraca - Kalmann - Het kan altijd erger

  Op woensdag 19 oktober is het tijdens Blikopeners de beurt aan Gaby Misuraca- Kalmann. Tijdens deze Blikopeners vertelt zij meer over de wendingen en tegenslagen in haar leven; Het kan altijd erger.

  woensdag 19 oktober 2022, van 11:30 tot 13:00

  de Bibliotheek Bunschoten

 • Blikopeners: Ewa Maria Wagner - Vrouwelijke componisten

  Op donderdag 20 oktober is er weer een Blikopener in de bibliotheek te beleven. Ewa Maria Wagner vertelt over twee vrouwelijke Nederlandse componisten, die weliswaar tijdelijk in Baarn woonden, maar juist...

  donderdag 20 oktober 2022, van 11:30 tot 13:00

  de Bibliotheek Baarn

 • Blikopeners: Arie van den Bremer - Flora in Leusden

  Op donderdag 27 oktober is het tijdens Blikopeners de beurt aan Arie van den Bremer. Tijdens deze Blikopeners vertelt hij meer over 'Flora in Leusden'.

  donderdag 27 oktober 2022, van 11:30 tot 13:00

  de Bibliotheek Leusden

 • Blikopeners: Thera Coppens - Sterke vrouwen in de hoge Middeleeuwen

  Op donderdag 17 november is het tijdens Blikopeners de beurt aan de Baarnse schrijfster Thera Coppens. Tijdens deze Blikopeners vertelt zij meer over haar passie voor de historie.

  donderdag 17 november 2022, van 11:30 tot 13:00

  de Bibliotheek Baarn

Meer Blikopeners