UITVERKOCHT: Blikopeners: Gees-Ineke Smit - Kunstcollectie Helene Kröller-Müller

15 juli 2021, van 11:30 tot 13:00 | de Bibliotheek Baarn

Kosten: gratis

Deze activiteit heeft in het verleden plaatsgevonden. Klik hier voor alle actuele activiteiten.

Gees-Ineke Smit

Op donderdag 15 juli trapt Gees-Ineke Smit de eerste Blikopeners van de Bibliotheek Baarn af. Ze vertelt over de kunstcollectie van Helene Kröller-Müller en over de persoon.

Al tijdens haar studie kunstgeschiedenis raakte Gees-Ineke Smit geboeid door een kleine vrouw die grootse dingen voor elkaar kreeg: Helene Kröller-Müller. Zij ging kunst verzamelen die zo modern was 'dat de verf nog nat was'. Toen bleek dat er een relatie was tussen deze vrouw en Baarn, werd Helene Kröller-Müller en haar collectie kunst een continue bron van inspiratie voor Smit. Smit doet momenteel o.a. meer onderzoek naar Helene en een aantal van haar favoriete kunstenaars in de collectie van het Kröller-Müller Museum. Zo komen voor Smit twee favoriete zaken in haar werk samen: verhalen ontdekken en vertellen.

Inclusief lunch

Coop Baarn

Na de lezing is er een kleine lunch gesponsord door Coop. Vanwege de aankopen stelt de organisatie het op prijs als je jezelf van tevoren aanmeldt. 


Blikopeners is een reeks lezingen die maandelijks plaatsvindt in de Bibliotheek Leusden en Baarn. De spreker komt uit de regio of er wordt over een lokaal thema of verhaal verteld.

Meer Blikopeners

Meer Blikopeners