Blikopeners: Henk van de Wolde - Voedselbank Leusden

25 november 2021, van 11:30 tot 13:00 | de Bibliotheek Leusden

Kosten: gratis

Henk van de Wolde

Op donderdag 25 november is het tijdens Blikopeners de beurt aan Henk van de Wolde van Voedselbank Leusden. Hij geeft tijdens deze Blikopeners in de Bibliotheek Leusden een inkijkje achter de schermen van de Voedselbank organisatie.

Een Voedselbank in Leusden?  Deze vraag werd Henk van de Wolde in het verleden regelmatig door vele organisaties in Leusden, met enige verbazing gesteld. Inmiddels is de Voedselbank bij de meeste Leusdenaren bekend en is het uitgegroeid tot een klein bedrijf, waarin bijna 60 vrijwilligers een fantastische bijdrage leveren. Iedere week worden er voedselproducten ingezameld, voedselpakketten samengesteld en uitgedeeld aan zo’n 70 adressen in Leusden en Achterveld. Het betreft hier ruim 200 personen, waarvan bijna 100 kinderen tot en met 18 jaar. Mede gelet op de wetten en regels van de Nederlandse voedsel en warenautoriteit, een hele logistieke klus. Henk van de Wolde heeft onlangs, na bijna 10 jaar voorzitter te zijn geweest van de Voedselbank, het stokje overgedragen aan Vera Verburgt. 

Inclusief lunch

Na de lezing is er een kleine lunch gesponsord door Bloemendal Vastgoed b.v.. Vanwege de aankopen stelt de organisatie het op prijs als je jezelf van tevoren aanmeldt. 


Blikopeners is een reeks lezingen die maandelijks plaatsvindt in de Bibliotheek Leusden en Baarn. De spreker komt uit de regio of er wordt over een lokaal thema of verhaal verteld.

Meer Blikopeners

Meer Blikopeners