Blikopeners: Marcel Magnée - Erven en schenken

28 oktober 2021, van 11:30 tot 13:00 | de Bibliotheek Leusden

Kosten: gratis

Marcel Magnée

Op donderdag 28 oktober is het tijdens Blikopeners de beurt aan notaris Marcel Magnée. Hij gaat het in deze Blikopeners in de Bibliotheek Leusden hebben over het Nederlandse erfrecht.

Notaris Marcel Magnée uit Leusden vertelt tijdens deze lezing over het Nederlandse erfrecht. Heb je een testament nodig of niet? De wetgever regelt veel voor je, waar moet je zelf nog op letten? Er zijn situaties waarin het opstellen van een testament verstandig is. Als echtgenoten of partners wil je elkaar waarschijnlijk maximaal beschermen. Ook kan je erfgenamen met een testament veel tijd en moeite besparen. Tot slot is de mogelijkheid van belastingbesparing voor veel mensen een belangrijke reden om een testament op te stellen. En wat is eigenlijk het verschil tussen een testament en een levenstestament? Ook het onderwerp schenken komt in het licht van belastingbesparing aan bod. Een praktische lezing die je handvatten geeft om op je eigen situatie toe te passen!

Inclusief lunch

Na de lezing is er een kleine lunch gesponsord door Bloemendal Vastgoed b.v.. Vanwege de aankopen stelt de organisatie het op prijs als je jezelf van tevoren aanmeldt. 


Blikopeners is een reeks lezingen die maandelijks plaatsvindt in de Bibliotheek Leusden en Baarn. De spreker komt uit de regio of er wordt over een lokaal thema of verhaal verteld.

Meer Blikopeners

Meer Blikopeners