Blikopeners: Peter Joziasse over ontmoeten en verbinden in een snel veranderende wereld

16 december 2021, van 11:30 tot 13:00 | de Bibliotheek Baarn

Kosten: gratis

Peter Joziasse

Op donderdag 16 december is het bij Blikopeners de beurt aan sociaal maatschappelijk ondernemer Peter Joziasse. Tijdens deze lunch-sessie gaat Joziasse in op zijn jarenlange ervaring in de wereld van media, cultuur en internet en gaat hij in op hoe mensen op verschillende manieren communiceren.

Peter Joziasse zal in het bijzonder ingaan op het belang van sociale cohesie en ontmoeting in deze tijd van polarisatie. Naast zijn persoonlijke visie zal Joziasse concrete voorbeelden geven uit zijn eigen dagelijkse praktijk. Hij laat ook innovatieve voorbeelden zien van nieuwe slimme digitale interactie-concepten die van invloed zullen zijn op hoe we in de toekomst zullen communiceren met elkaar. 

Tijdens deze lezing hoopt Joziasse de deelnemers te inspireren op basis van zijn ervaringen met de Myers-Briggs Type Indicator (MBTI). Dit psychometrisch instrument is ontwikkeld door Katharina Cook Briggs en haar dochter Isabel Briggs Myers op basis van theorieën van Carl Gustav Jung. Deze psychologische theorie gaat er vanuit dat het brein op twee verschillende manieren werkt: een rationele beoordelende werking en een irrationele beschouwende. Volgens Jung worden deze beide functies vervolgens geuit op twee verschillende manieren: een introverte of een extraverte wijze.

Op basis van dit MBTI-model neemt Peter de deelnemers mee in hoe mensen op verschillende manieren communiceren en zich ook anders gedragen. Niet alleen in het echte leven maar ook als ze online zijn. En hoe zit het eigenlijk met de inwoners in Baarn? Hoe communiceren we in Baarn met elkaar? Hoe zorgen we ervoor dat iedereen zich verbonden en betrokken voelt? Hoe stimuleren we dat iedereen werkt aan een mooie toekomst voor zichzelf, voor elkaar en voor ons mooie Vorstelijk Baarn? Kortom, hoe zorgen we voor ontmoeting en verbinding in een snel veranderende wereld? 

Inclusief lunch

Rotary Baarn/Soest

Na de lezing is er een kleine lunch gesponsord door Rotary Baarn/Soest. Vanwege de aankopen stelt de organisatie het op prijs als je jezelf van tevoren aanmeldt. 


Blikopeners is een reeks lezingen die maandelijks plaatsvindt in de Bibliotheek Leusden en Baarn. De spreker komt uit de regio of er wordt over een lokaal thema of verhaal verteld.

Meer Blikopeners

Meer Blikopeners