Blikopeners: Wim Hazeu - M.C. Escher

18 november 2021, van 11:30 tot 13:00 | de Bibliotheek Baarn

Kosten: gratis

Wim Hazeu

Op donderdag 18 november is het bij Blikopeners de beurt aan Wim Hazeu. Hazeu vertelt over het leven van de kunstenaar Escher, met name over de tijd dat hij in Baarn woonde.

M.C. Escher (1898-1972) is zonder enige twijfel de belangrijkste kunstenaar die in Baarn heeft gewoond, geleefd en gewerkt. Hij en zijn prenten zijn wereldberoemd. Ook nu nog worden op internationale veilingen er grote bedragen voor betaald. 

Voor het schrijven van de eerste en ook laatste biografie van Escher kon Wim Hazeu dankzij de M.C. Escher Stichting beschikken over honderden veelal ongepubliceerde brieven van de kunstenaar, alsmede over diens dagboeken en agenda’s. In Blikopeners zal Wim Hazeu vooral over het leven van de kunstenaar Escher vertellen en over de tijd dat Escher in Baarn woonde. 

Wim Hazeu (1940) werkte bij krant, radio, televisie en was directeur-uitgever van een aantal uitgeverijen van de Bosch & Keuninggroep in Baarn. Maar hij is voor alles schrijver en biograaf, van o.a. Slauerhoff, Vestdijk, Achterberg, Marten Toonder, Lucebert en Escher. Momenteel werkt hij aan een monografie van de Larense schilder Paul de Lussanet, in opdracht van het Singer Museum. Wim Hazeu is getrouwd met de schrijfster Thera Coppens en woont sinds begin jaren ‘80 in Baarn.

Inclusief lunch

Rotary Baarn/Soest

Na de lezing is er een kleine lunch gesponsord door Rotary Baarn/Soest. Vanwege de aankopen stelt de organisatie het op prijs als je jezelf van tevoren aanmeldt. 


Blikopeners is een reeks lezingen die maandelijks plaatsvindt in de Bibliotheek Leusden en Baarn. De spreker komt uit de regio of er wordt over een lokaal thema of verhaal verteld.

Meer Blikopeners

Meer Blikopeners