Boekpresentatie Wim Duijst over zijn boek Rein

12 april 2022, van 20:00 tot 22:00 | de Bibliotheek Bunschoten

Kosten: € 2,50

Deze activiteit heeft in het verleden plaatsgevonden. Klik hier voor alle actuele activiteiten.

Spakenburgse schrijver Wim Duijst presenteert op dinsdag 12 april zijn boek 'Rein' in de Bibliotheek Bunschoten. Het boek is gedeeltelijk autobiografisch en gaat over Rein die vanwege een ernstige nierafwijking een nieuwe donornier zoekt en een oproep op Facebook plaatst.

Over 'Rein'

Rein Vaneveld (48) heeft een ernstige nierafwijking en zonder donornier zal hij zeker overlijden. In zijn directe omgeving is niemand die een nier kan afstaan en Rein plaatst daarom een oproep op Facebook. Jenny Kleinendorst (46) leest het bericht en weet meteen dat zij hem een nier wil geven. Dertig jaar geleden hadden ze een korte, maar heftige liefde, tot ze in bed werden betrapt door haar vader en hij haar dwong de relatie te beëindigen.

Over Wim Duijst

Wim Duijst (1953) woont en werkt in Utrecht, maar is opgegroeid in Spakenburg, als jongste en enige zoon in een gezin van vier kinderen. Nadat zijn eerste twee boeken bij De Geus verschenen, publiceerde hij in 2012 bij Uitgeverij Marmer de roman Zwijgend verleden. Daarna volgenden De engel van Spakenburg, Een man uit de krant, de novelle Dood zaad en Het verzwegen kind.

Bunschoten- Spakenburg speelt vaak een rol in zijn romans, zoals ook in zijn nieuwste roman Rein, gebaseerd op Wims eigen ervaring als nierdonor.

Deze avond is er livemuziek van Nick van Gasteren, zijn vader was de eerste nierontvanger van Nederland en hier speelt hij enkele nummers over. Ook is er een spreker van de Nierstichting aanwezig.

Tickets

In Samenwerking met