Connecting Lights: Tjitske Jansen en Ingmar Heytze

3 april 2021, van 16:30 tot 18:00 | online

Kosten: € 5,-

In het kader van 'Connecting Lights: Een stip op de horizon' vindt er zaterdag 3 april een livestream plaats vanuit het Eemhuis met dichters en performers Tjitske Jansen en Ingmar Heytze. Tjitske Jansen en Ingmar Heytze bevragen elkaar over hun inspiratiebronnen en dragen voor uit nieuw werk.

Over Tjitske Jansen

Tjitske Jansen studeerde af aan ArtEZ, de academie voor Theater in Arnhem. Ze publiceerde vier bundels waarin ze poëzie, proza en theater combineert. Al vanaf haar vroegste bundels, Het moest maar eens gaan sneeuwen (2003) en Koerikoeloem (2007) treedt ze veel en vaak op. Daarnaast geeft ze met grote inzet les over schrijven, poëzie en performance aan middelbare scholieren. Voor haar tweede bundel kreeg ze de Anna Bijns Prijs, de derde werd genomineerd voor De Bronzen Uil, de vierde, Iedereen moet ergens zijn, verscheen dit jaar op 9 maart.

Over Ingmar Heytze

Ingmar Heytze publiceerde talloze dichtbundels, drie dagboeken en een bundel miniaturen. In 2008 ontving Heytze de C.C.S. Croneprijs voor zijn gehele oeuvre. In 2012 verscheen zijn bundel Ademhalen onder de maan. Een jaar later verscheen Reisoefeningen, waarin Heytze verslag doet van zijn gevecht tegen reisangst, die hem vele jaren aan zijn woonplaats Utrecht kluisterde. Met Ademhalen onder de maan won Ingmar Heytze de Hugues C. Pernathprijs 2013. Heytze wordt door bezoekers van zijn optredens nog wel eens verward met een cabaretier of comedian. De belangrijkste reden daarvoor is dat hij niet alleen zijn gedichten en vertalingen geweldig voordraagt, maar er ook van alles bij vertelt ter inleiding, uitleiding of gewoon als aangenaam geouwehoer tussendoor. De honderd van Heytze verscheen februari 2021.

Over Connecting Lights

Op vrijdag 2 en zaterdag 3 april – de start van het Paasweekend – zullen lichtstralen de horizon boven de stad verlichten. Ondanks dat de deuren van onze culturele instellingen langer gesloten blijven, zetten we Amersfoort in het licht. Kijk van 20:15 tot 23:00 uur uit je raam of wandel door de stad en zie de stippen op de horizon verschijnen. Dit zijn de plekken waar cultuur wordt gemaakt en het licht nog steeds brandt.

Fotograaf foto Tjitske Jansen: Tim Vaarkamp.