Cursus Digitale Overheid en DigiD

2 november 2022, van 14:00 tot 16:00 | de Bibliotheek Leusden

Kosten: gratis

Contact met de overheid gaat steeds meer digitaal. Informatie vind je op websites en je zaken regel je online met je DigiD. Kun je hierbij wel wat hulp gebruiken? Volg dan de cursus Omgaan met de digitale overheid en DigiD van Gilde Leusden in samenwerking met de Bibliotheek Eemland en Seniorweb. De eerste bijeenkomst is op woensdag 2 november van 14.00 tot 16.00 uur in de Bibliotheek Leusden.

DigiD, MijnOverheid en meer

Het programma van de cursus bestaat onder andere uit:

• het gebruiken van de DigiD;
  • het zoeken en vinden van informatie op overheidswebsites;
  • het aanvragen (van bijvoorbeeld een toeslag of het (digitaal) maken van een afspraak;
  • het gebruiken van persoonlijke omgevingen van overheidsorganisatie (zoals Mijn toeslagen, werk.nl en MijnOverheid);
  • het gebruik van Regelhulp.

Beschik je over een DigiD?

Bij het begin van de cursus moet je over een DigiD beschikken. Heb je nog geen DigiD of ben je je inloggegevens kwijt? Kom dan minstens twee weken voor aanvang van de cursus naar het Digitaal Hulpplein op maandagmorgen tussen 10.00 en 12.00 uur in de Bibliotheek Leusden, zodat we een en ander voor je kunnen regelen.

Neem om te oefenen je (opgeladen) laptop of tablet mee naar de cursus. Er is een beperkte mogelijkheid om tijdens de cursus een laptop van Gilde te lenen.