De Stadsbron over hun mediajaar en burgerjournalistiek

14 december 2019, van 13:00 tot 15:00 | de Bibliotheek het Eemhuis

Kosten: gratis

De Stadsbron sluit zaterdagmiddag 14 december in de Bibliotheek het Eemhuis het mediajaar van Amersfoort en omstreken af. De Stadsbron is de online krant met journalistiek over Amersfoort en omstreken. Naast het interessante multimediale middagprogramma wordt de bijeenkomst benut om een nieuw initiatief te introduceren namelijk een ‘burgeronderzoeksproject’

Burgeronderzoeksproject

Het burgeronderzoeksproject is er op gericht om op te halen welke onderwerpen, uit Amersfoort en omstreken, mensen graag tot op de bodem uitgezocht willen hebben. Als deze onderwerpen er zijn, wil de Stadsbron met deze mensen het onderwerp uitdiepen en er een journalistiek artikel over schrijven. De Stadsbron beschikt over de kennis en begeleiding die nodig is in een dergelijk proces. Experts zullen deze middag op het gebied van onderzoeksjournalistiek de kneepjes van het vak uit de doeken doen.

Daarnaast komen er deze middag nog andere thema's voorbij.