Keti Koti Dialoogtafel - Herdenkingsjaar slavernijverleden

21 juni 2023, van 19:00 tot 21:00 | de Bibliotheek het Eemhuis

Kosten: Gratis

Deze activiteit heeft in het verleden plaatsgevonden. Klik hier voor alle actuele activiteiten.

Waarom zijn boeken van zwarte auteurs ondergewaardeerd? Samen zullen we verkennen waarom de literatuur van zwarte auteurs niet altijd de erkenning krijgt die het verdient in het curriculum van middelbare scholen. Deze avond nemen we de tijd om dieper in te gaan op deze kwestie, om inzichten te verwerven, vooroordelen te onderzoeken en te streven naar een inclusiever Literatuurlijst.

De impact van literatuur op onze perceptie van het verleden is onbetwistbaar. Het opent een venster naar onze geschiedenis, maar tegelijkertijd roept het de vraag op of dit beeld, gezien het gebrek aan literatuur van schrijvers uit voormalige koloniën, rechtvaardig is.

Tijdens deze bijeenkomst zullen we samen aan de hand van de Literatuurlijst voor het voortgezet onderwijs discussiëren over de ontoereikende erkenning van Indische, Molukse, Surinaamse en Antilliaanse literatuur, en de noodzaak van diversiteit binnen de Nederlandse letteren. Welke verhalen hebben we nodig om een evenwichtig beeld te creëren dat recht doet aan de koloniale geschiedenis?

Met Roline Redmond (auteur), Michiel van Kempen (initiatiefnemer Werkgroep Caraïbische Letteren) en Tirsa de With (moderator). Ook zijn er verschillende gasten aanwezig, zoals wethouder Micheline Paffen-Zeenni.

Aanmelden

Graag aanmelden via info@ketikotiamersfoort.nl

Aanmelden (via e-mail)

In samenwerking met